Πολιτική

6/12/18 12:00

τελ. ενημ.: 6/12/18 12:03

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Πρώτη φορά έχουν γίνει τόσες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Τι δηλώνουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

Ως ΣΥΡΙΖΑ  Χίου ,με ανακοίνωση  μας της  7-9-2018 αναφέραμε ότι για πρώτη φορά και πριν την έναρξη των μαθημάτων  έχουν γίνει τόσες προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα για πρώτη φορά στη Ειδική Αγωγή.    Ακολούθησαν και άλλες προσλήψεις για την κάλυψη των εναπομεινάντων  κενών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία δεν αλλάζει.

Στην Χίο υπάρχουν κάποια μεμονωμένα κενά ,για τα  οποία όμως  έγινε  πρόσληψη από το Υπουργείο παιδείας-εκτός από την ειδικότητα των Καλλιτεχνικών-αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν την αποδέχθηκαν.

Στο γενικότερο  κλίμα ισοπέδωσης και  διαστρέβλωσης έχει επιχειρηθεί και παλαιότερα να παρουσιασθεί μια κατάσταση με πολλά κενά στα σχολεία.Ακόμα και το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στην Βουλή,παρουσιάζοντας τα κενά διπλά για δημιουργία εντυπώσεων κατά την προσφιλή του τακτική.

Εμείς δεν θα πούμε πολλά μόνο ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα σχολεία ξέρουν ακριβώς την κατάσταση  και είμαστε σίγουροι ότι την  ξέρουν και όσοι  πετάνε κορώνες για πολιτική εκμετάλλευση.

Η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά-χρονιά και αυτή η σχολική χρονιά σηματοδότησε  μια νέα αρχή στα δεδομένα της Παιδείας.

 

Δείτε επίσης