11.1.2021 10:22

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Προχειρότητα στην διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση»

H κυβέρνηση, εν μέσω δεύτερης καραντίνας, αποφάσισε και πάλι βεβιασμένα, το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο και χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, προτού ακόμη αποτυπωθούν καλύτερα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ειδικά στην περίπτωση των νησιών, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού, μετά και το άνοιγμα των σχολείων, είναι μεγαλύτερος. Η Κυβέρνηση οφείλει  να προστατεύσει τις νησιωτικές κοινωνίες και να μεριμνήσει άμεσα για την υποχρεωτική δωρεάν διενέργεια τεστ, για κορονοϊό, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά .Δεν ξεχνάμε το αποτυχημένο προηγούμενο άνοιγμα με 25 μαθητές ανά τάξη, χωρίς δωρεάν τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, με έλλειψη μασκών και αναλώσιμων.

Δεν μας εκπλήσσει η απαράδεκτη προχειρότητα, γιατί η διαχείριση της πανδημίας συνολικά γίνεται με το βλέποντας και κάνοντας, με γνώμονα το λιγότερο  πολιτικό κόστος και δευτερεύοντος την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με τα ευχολόγια των περισσοτέρων ΜΜΕ ,πιστεύουν ότι μπορούν να κρύψουν, τα ολέθρια αποτελέσματα λόγω της εγκληματικής ανεπάρκειας, των αντιφατικών δηλώσεων υπουργών, της αγνόησης των εισηγήσεων των ειδικών και τελικά  της χρησιμοποίησης και υποτίμησης τους.

Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες, όπως ακόμα  και η διαχείριση των περιοριστικών μέτρων ,εξελίσσεται καθημερινά σε θέατρο του παραλόγου.

Είναι πλέον δεδομένο ότι έχουν χάσει κάθε έλεγχο και αυτό τους καθιστά ακόμα πιο  επικίνδυνους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ