Πολιτική

30/11/18 10:34

τελ. ενημ.: 30/11/18 10:39

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Ο Φασισμός δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία μας ούτε στην πατρίδα μας»

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου, με αφορμή τις χθεσινές πορείες μαθητών για το Μακεδονικό

Η Αγωνιστική διεκδίκηση από τους μαθητές για καλύτερη  δωρεάν δημόσια παιδεία, για οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας ήταν είναι και θα είναι πάντα επιβεβλημένη.Αυτά τα δίκαια αιτήματα αφορούν τους μαθητές, τους γονείς τους και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, παρατηρούνται μαθητικές  κινητοποιήσεις που έχουν ως βασική πολιτική αιχμή την Συμφωνία των Πρεσπών, αναπαράγοντας αιτήματα και λογικές με σαφή ακροδεξιό και φασιστικό χαρακτήρα.

Στην Χίο, λίγοι μαθητές ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα εξωσχολικών, επιβεβαιώνοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητών μας ,όπως και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να δηλητηριάσουν την νεολαία με  εθνικιστικό μίσος, καλυμμένο με το μανδύα του πατριώτη.

Ο Φασισμός δεν έχει   θέση ούτε στα σχολεία μας ,ούτε στην πατρίδα μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαθητικό κίνημα, που έχουν δώσει μάχες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την κοινωνία, δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να τους διχάσει και να τους αλλοιώσει.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες να βρεθούν ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με αιτήματα που ενώνουν τους νέους σε έναν ορίζοντα δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας , για να παραμείνει το σχολείο προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών.

 

  

Δείτε επίσης