13.7.2018 12:27

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Ο Κλεισθένης αποτελεί για τη Ν.Δ. ψιλά γράμματα. Έχει πάρει τον ακροδεξιό κατήφορο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου μέσω ανακοίνωσης του, τονίζει την χρησιμότητα και σχεδόν αναγκαιότητα της εφαρμογής του «Κλεισθένη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ βάλλεται κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την «σκληρή δεξιά νεοφιλελεύθερη παράταξη».

«Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», που φέρνει την απλή αναλογική στις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση, γίνονται πολλά βήματα  προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της Δημοκρατίας,  με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, με, αντιπροσωπευτικότητα και πραγμάτωση ενός πολιτικού πολιτισμού σύνθεσης, συνεργασιών, πολυφωνίας .

Με την ψήφισή του η αυτοδιοίκηση βγαίνει με περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για να ασκήσει πολιτική είτε με την δυνατότητα να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με άλλους φορείς του Δημοσίου, την ενδυνάμωση της με προσωπικό κ.α.

Με το Κλεισθένη θεωρούμε ότι η άφωνη κοινωνία βρίσκει τρόπο να ξαναβρεθεί  στο προσκήνιο της ιστορίας γιατί εμείς  ανήκουμε στην κοινωνία  λογοδοτούμε  στην κοινωνία και με αυτήν θα  προχωρήσουμε! Γιατί εμείς  νοιαζόμαστε για την λαϊκή συμμετοχή  και όχι για ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης, μονοπρόσωπο, στο οποίο ο Δήμαρχος και μια ολιγοπρόσωπη εξουσία παίρνουν αποφάσεις.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για την ΝΔ και τον ακροδεξιό κατήφορο που έχει πάρει ,όσο για το Κίνημα Αλλαγής κάποια στιγμή πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μία απλή πολιτική ουρά της πιο σκληρής δεξιάς νεοφιλελεύθερης παράταξης, που είναι η ΝΔ».

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ