21.8.2019 12:02

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια»

Η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την "επέτειο" εξόδου της χώρας από τα μνημόνια λιτότητας

Έναν χρόνο πριν, στις 21 Αυγούστου 2018, ο Αλέξης Τσίπρας, , ανακοίνωσε την έξοδο της χώρας  από τα μνημόνια της λιτότητας.

Μετά από οκτώ χρόνια, τρεις κυβερνήσεις και μια άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική καταστροφή, πρωτόγνωρη για ευρωπαϊκή χώρα , η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,έβγαλε την χώρα από το μνημόνιο που μας έβαλαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έχοντας απέναντι της  όλο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο ,με αποφασιστικότητα και σχέδιο κατάφερε  να βγάλει τη χώρα από την κρίση ,με την κοινωνία όρθια.

Αρχίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια άρσης των  μνημονιακών  όρων, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό, επαναφέροντας εργασιακά δικαιώματα και προχωρώντας σε μια λελογισμένη αλλά σαφώς επεκτατική οικονομική πολιτική.

Τότε η ΝΔ  μην μπορώντας να κρύψει την θλίψη και την πίκρα της ,μιλούσε για τέταρτο μνημόνιο και οικονομική κατάρρευση. Στην ουσία αυτό που ήθελε πάντα και προσπαθεί να κάνει σήμερα είναι η επαναφορά του μνημονίου  ,προωθώντας τις ίδιες πολιτικές που σε συνεννόηση με τους δανειστές εφάρμοσε κατά την καταστροφική για τη χώρα περίοδο Σαμαρά.

Η Ανακοίνωση της Ευρωπαικής επιτροπής την Τρίτη 20-8-2019,  καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν,  δικαιώνουν  τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και  καταρρίπτουν  το αφήγημα της ΝΔ για τη δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα οφέλη που προέκυψαν για την ελληνική οικονομία, όπως η μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, όταν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 έπεσε κάτω από το 18%, έναντι του υψηλότερου ποσοστού της τάξεως του 27,9 % που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2013. Παράλληλα, διαπιστώνονται  οι  θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, παραθέτοντας στοιχεία για την επιστροφή στις αγορές, την δημοσιονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ΝΔ  όπως πάντα ,κατά την προσφιλή της τακτική δεν διάβασε, δεν άκουσε τίποτα θετικό αλλά μόνο καταστροφολογία και μιζέρια και το μόνο που συγκράτησε είναι η ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων. Ούτε για επιτυχή έξοδο από τα μνημόνια διάβασαν, ούτε για σημαντική μείωση της ανεργίας, ούτε για σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αυτό που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες του Ελληνικού λαού θέλουν να το μειώσουν, να το διαστρεβλώσουν και ίσως να το  ακυρώσουν όπως ακυρώνουν  και όλα τα θετικά που έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η συμπεριφορά είναι απόλυτα ενδεικτική της στόχευσης της κυβέρνησης της ΝΔ που επιλέγει την αλλοίωση της πραγματικότητας ως τρόπο προσέγγισης των πολιτών.

Είμαστε βέβαιοι, ότι οι  συμπολίτες μας,  έχουν αντιληφθεί την απτή πραγματικότητα, ότι  ο  ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία στην οποία την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ,όπως  και τα συνειδητά ψεύδη της ΝΔ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς απαιτεί ο ρόλος και η θέση μας θα ασκούμε έλεγχο και θα κρίνουμε όλες τις ενέργειες της ΝΔ. Στεκόμαστε  δίπλα στους συμπολίτες μας που μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια  και με τις θυσίες τους βγήκε η χώρα από το μνημόνιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε  στην ΝΔ  να  τα πετάξει  όλα στον κάλαθο των αχρήστων ,προς εξυπηρέτηση  συμφερόντων ολίγων, φίλων, εκλεκτών και χορηγών τους.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ