29.6.2018 13:50

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Μετά από χρόνια στασιμότητα θωρακίσαμε το Σκυλίτσειο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»

Για προσλήψεις προσωπικού κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του διαμαρτύρονται για την έλλειψη ατόμων

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η  Κυβέρνηση ανέλαβαν  την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα απαξιωμένο σύστημα δημόσιας υγείας που ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτό αφορούσε την : συρρίκνωση της δημόσιας περίθαλψης , αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα , μετακύλιση του κόστους στον πολίτη.

Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση επειδή ακριβώς εμπνέεται από το πρόταγμα της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έθεσε άλλες κοινωνικές και πολιτικές  προτεραιότητες και απέδειξε ότι οι ανισότητες  στην Υγεία δεν είναι αποδεκτές και ότι η εγκατάλειψη και απαξίωση του ΕΣΥ δεν είναι μονόδρομος την περίοδο της κρίσης. Αυτό το σχέδιο οδήγησε στη ρύθμιση για την εγγυημένη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ και στην διασφάλιση της επιβίωσης της δημόσιας περίθαλψης , με ταυτόχρονο άνοιγμα ενός σοβαρού μετώπου απέναντι στη διαφθορά και στις στρεβλώσεις του Συστήματος Υγείας.

Στην Χίο μετά από στασιμότητα και πλήρη  εγκατάλειψη των Δημόσιας υγείας  θωρακίστηκαν με  δεκάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου και το ΠΕΔΥ.

Το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου σηκώνοντας και το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχει να παρουσιάσει την περίθαλψη 96.630 ασθενών μέσα στο 2017 συνολικά , και έναν αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων που φθάνει τις 750.000,   επιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις, ,  συμμετοχή σε επιστημονικές έρευνες, και  οριστική παύση των εργολάβων από τη φύλαξη και την καθαριότητα..

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι η ένταξη  της ανακαίνισης της Παθολογικής Κλινικής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , καθώς η ολοκλήρωση του έργου θα φέρει σε εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο τις υποδομές του Νοσοκομείου και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Χίο και συγχρόνως διαψεύδει όλους εκείνους που κινδυνολογούσαν .

Όλα αυτά δείχνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Νοσοκομείου που στόχο έχουν την διασφάλιση της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού με ποιοτικές υπηρεσίες,κάτι που αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας .

Αυτονόητο βέβαια είναι ότι χωρίς την καθημερινή  προσφορά σε δύσκολες συνθήκες όλων των εργαζομένων τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ