24.2.2020 9:29

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Καταστρέφουν τα νησιά δια της επιτάξεως και με ΜΑΤ»

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει σε έντονο ύφος την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ΜΑΤ στα νησιά, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου στην οποία σημειώνει τα εξής:

Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει ότι η  εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ, σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα γίνει πολύ επικίνδυνη και δεν έχουμε διαψευθεί. Μετά από το πρωτοφανές μπάχαλο που δημιούργησαν στα νησιά μας,αποφάσισαν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος είναι τα τεράστια κλειστά ή ελεγχόμενα κέντρα-φυλακές  στα νησιά. Το ακροδεξιό κατρακύλισμα συνεχίσθηκε με την επίταξη γης και κτιρίων, μάλιστα στην Χίο τους χρειάζονται 625 στρέμματα, στο βραχώδες οροπέδιο στο Αίπος.  Λογικές και ενέργειες που δεν θυμίζουν δημοκρατικό καθεστώς αλλά παραπέμπουν σε μαύρες εποχές. Είχαμε αναρωτηθεί πως μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο σε μια τοπική κοινωνία που έχει εκφράσει τη καθολική άρνηση της; Από τα πεπραγμένα της ΝΔ δεν νοιώθουμε έκπληξη για ότι ακραίο, αντικοινωνικό και εχθρικό προς τον πολίτη  κάνουν.

 Η πολιτική επιλογή της  κυβέρνησης της ΝΔ, να καταστρέψει τα νησιά μας δια της επιτάξεως, θα γίνει με τα ΜΑΤ.

Έτσι φέρεται η ΝΔ στους νησιώτες, έτσι υπολογίζει τις τοπικές κοινωνίες. Τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποίησε προεκλογικά ,τους έταξε ψέματα, σήμερα όχι μόνο αγνοεί ,περιφρονεί αλλά τις στοχοποιεί ως «απειλή για την δημόσια τάξη και ασφάλεια», φέρνοντας στην Χίο, 7 διμοιρίες ΜΑΤ.

Με τα ΜΑΤ λοιπόν θα αποτελειώσει τα νησιά, τα νησιά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 απομονωμένα ,ξεχασμένα, ξεγραμμένα και προσπάθησε να αποκαταστήσει την νησιωτικότητα ως δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί, απαξιώνει και εκδικείται τα νησιά και εμάς τους νησιώτες.

Με πρωτοφανή αλαζονεία ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, διαμήνυσε ότι τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν οπωσδήποτε ,ανέφερε ψευδώς ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος ,αναφερόμενος δε στους δικούς του δημάρχους και περιφερειάρχη που στέκονται εμπόδιο τους χαρακτήρισε πολιτικάντηδες.

Η ΝΔ επέλεξε την σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες ,την βία ,την καταστολή και σε αυτή την μάχη εμείς θα αγωνιστούμε μαζί  με τους συμπολίτες μας για το καλό του τόπου μας. Δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση, ελπίζουμε η επόμενη κίνηση να μην είναι τα «τανκς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ