30.8.2019 13:02

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Κακή η μέχρι στιγμής διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από τη ΝΔ»

Με ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «τα χώνει» στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, με αφορμή τη χθεσινή άφιξη 550 μεταναστών στη Λέσβο, αριθμό που θύμισε έντονα τη χρονιά της μεγάλης κρίσης, το 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου:  

Από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας από την ΝΔ φάνηκαν καθαρά οι προθέσεις και οι πολιτικές επιλογές τους  ,σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την  ένταξη του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού για την ΝΔ , εντάσσεται στην ατζέντα της ασφάλειας ,κάτι που ξεφεύγει απολύτως από την λογική της  αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών.

Πέρασαν 4,5 χρόνια όπου μονότονα έλεγαν στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ακολουθεί φέρνει τους πρόσφυγες, στοχοποιούσαν και χυδαιολογούσαν για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλητηρίασαν τις ψυχές του κόσμου και τους έκαναν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόσφυγες είναι η αιτία των δεινών τους και μόνο η ΝΔ θα τους σώσει από αυτό τον κίνδυνο.

Όμως , όταν όλα στηρίζονται στα λόγια και στο ψέμα κάποια στιγμή αποκαλύπτονται. Η  ΝΔ η όποια δεν είχε ποτέ σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, βρέθηκε να αντιμετωπίζει τα ίδια που κατέκρινε, μόνο που τώρα δεν φταίει πια ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι γεωπολιτικές συνθήκες. Με  αυτή τους την ανεπάρκεια και  αναλγησία τα νησιά μας και τα ΚΥΤ ασφυκτιούν και σειρά περιστατικών και θανάτων συμβαίνουν. Συνθήκες που σε λίγο θα θυμίζουν το 2015,με τους πρόσφυγες-μετανάστες και τους εργαζόμενους στα ΚΥΤ να ασφυκτιούν και να τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή τους. Η Κυβέρνηση, για να καλύψει την ανεπάρκεια της και τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα, σκηνοθετεί επιχειρήσεις «σκούπα», όπως αυτές που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε έτοιμο ένα συνολικό σχέδιο, ως το τέλος του 2019, επαρκώς σχεδιασμένο, ενώ και για  το 2020  υπήρχε ανάλογη προετοιμασία. Είναι λυπηρό η άγνοια και οι ιδεοληψίες  της ΝΔ, να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να ακυρώνουν όλα όσα έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθεί τις ενέργειες της ΝΔ, ειδικά σε λεπτά ζητήματα  που απαιτούν  διαχείριση με βάση τους διεθνείς κανόνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα ιδεώδη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ