4.9.2019 12:25

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Εμείς είμαστε δίπλα στον κόσμο της εργασίας»

Η Πολιτική για την  Εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα που ακολουθεί η κάθε κυβέρνηση  και το κάθε κόμμα ,είναι απολύτως σημαντική  και αντιπροσωπευτική της αντίληψης για τον εργαζόμενο και τα δικαιώματα του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αγωνίσθηκε και υλοποίησε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού την κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων όπως η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του υπουργείου εργασίας υπέρ των εργαζομένων. Επίσης η Στήριξη των επισφαλώς εργαζομένων και ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας .

Διαμορφώθηκαν, έτσι οι  προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι πήραν ανάσες για περαιτέρω διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλες και όλους.

Όμως, σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά γκρεμίζονται, οι κόποι ,οι αγώνες και οι θυσίες του λαού πετιούνται στον βωμό της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου. Ξηλώνεται το σύνολο των θετικών νομοθετημάτων για την εργασία και έπεται συνέχεια με σειρά αντεργατικών νομοθετημάτων. Το υπουργείο Εργασίας ακολουθεί ,μια μονότονη ,παραπλανητική επικοινωνιακή πολιτική και μια  πορεία ταυτισμένη με τα fake news με στόχο –εκτός των άλλων-, την υπονόμευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Στοχοποιούν και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους για να υλοποιήσουν ανενόχλητοι την βαθιά τιμωριτική για τους εργαζόμενους πολιτική τους.

Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο της ΝΔ  και  αγωνίζεται απέναντι στις πολιτικές της που στόχο έχουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στον κόσμο της εργασίας ,στον χαμηλόμισθο, τον νέο, έμπρακτα για να αποτρέψει τα σχέδια της ΝΔ και  να προστατεύσει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ