27.4.2020 10:55

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Εκδικητική η κυβέρνηση απέναντι στους νησιώτες»

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης με αφορμή τους χαμηλούς ρυθμούς αποσυμφόρησης αλλά και την σε εξέλιξη δικογραφία και την αναζήτηση ευθυνών σε βάρος αιρετών και πολιτών για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο ξενοδοχείο «Ερύθα».

Σε αυτή μεταξύ άλλων, καταλογίζει εκδικητική στάση απέναντι στους νησιώτες προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη εξαιτίας του γεγονότος ότι παραμένει εγκλωβισμένη στον ίδιο της τον εαυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από τις συνεχείς κυβερνητικές  εξαγγελίες δια μέσω  του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ,ή καλύτερα Υπουργού των δηλώσεων,σχετικά με την αποσυμφόρηση των νησιών μας,και έχοντας εξασφαλίσει όπως και το σύνολο της κυβέρνησης,ελευθέρας εισόδου και άπλετου τηλεοπτικού χρόνου,εμφανίζεταιστα κεντρικά ΜΜΕ, δηλώνοντας την μια ότι το 1ο τρίμηνο του 2020 θα έχει πάρει από τα νησιά μας 10.000,την άλλη ότι μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν πάνω από 2.380 ευάλωτοι και ευπαθείς ομάδες.

Τι έκανε όμως από τις εξαγγελίες του; Οι 10.000,έγιναν 1805 και οι 2380,παραπέμπονται για το μέλλον. Δήλωσε επίσης,ότι θα κλείσει δομές και από 93 θα γίνουν 38,επικαλούμενος ότι όσοι παίρνουν άσυλο και σύμφωνα με δική τους νομοθεσία,θα πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Από τα προεκλογικά ταξίματα και τα πολλά λόγια,ότι  «θα φύγουν όλοι», φθάνουμε στο «θα μείνουν όλοι»,αποκλειστικά στα νησιά μας. Από την μια οι γαλάζιοι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με την αντιπροσφυγική ρητορική που είχε άλλωστε όλη η ΝΔ και από τη άλλη τα τηλέφωνα και οι παρεμβάσεις βουλευτών, πολιτευτών και αιρετών για να μην μεταφερθούν πρόσφυγες-μετανάστες στην εκλογική τους περιφέρεια, συνεχίζουν να  μετατρέπουν  τα νησιά μας σε προσφυγικές αποθήκες με πανάθλιες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα.Αφού λοιπόν αποδεικνύεται αδύνατον να αποσυμφορήσουν τα νησιά μας,κάνουν αυτό που ξέρουν καλά.Αποπροσανατολίζουν,στοχοποιούν και φοβίζουν.

‘Έχουμε ξαναπεί ότι  οι οριακές καταστάσεις που επικρατούν στα ΚΥΤ,με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, ελλοχεύουν κινδύνους  τόσο για την δημόσια υγεία, αλλά και για δημιουργία εντάσεων και συγκρούσεων. Εντάσεις υπήρξαν πολλές όπως και τα ακραία επεισόδια από την απόβαση των ΜΑΤ στην Χίο ,αλλά κανείς δεν περίμενε  διώξεις και στοχοποιήση των νησιωτών,μετά από το παραλήρημα αναίτιας  βίας  των ΜΑΤ σε ένα ολόκληρο νησί, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο τους, που δεν είναι άλλο  από το  να μας καταστήσουν νησιά-φυλακές αθώων και ταλαιπωρημένωνψυχών.

Όσο η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στον ίδιο της τον εαυτό,τόσο πιο επικίνδυνη και εκδικητική θα γίνεται για τους νησιώτες,τους μετανάστες και όποιον τολμά να πει ή να κάνει  οτιδήποτε,διαφορετικό από αυτό που θέλουν.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ