30.9.2019 12:23

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: «Η Ν.Δ. επέλεξε τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων»

Επανειλημμένες αναφορές και δηλώσεις, γίνονται το τελευταίο διάστημα από τον Πρωθυπουργό αλλά και από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για  σειρά θετικών ρυθμίσεων τις οποίες νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεπής στην προσφιλή τους τακτική "Από τα έτοιμα", τις οικειοποιούνται και τις παρουσιάζουν ως δικό τους επίτευγμα.

Ως προς την απόδοση των αυξημένων συντάξεων χηρείας, για τις οποίες ανακοίνωσαν πανηγυρικά τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης (από το 50% στο 70%), τα οποία  όμως ξέχασαν να ενημερώσουν ότι είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο. Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες. Το πιο ευτράπελο  όμως είναι ότι όχι μόνο παρουσιάζουν ως δικό τους το θετικό έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υποκρίνονται ότι κοπίασαν από την σκληρή δουλειά μέσα σε δύο μήνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε 2 μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου

Οι πολίτες όσον αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά, γνωρίζουν καλά ότι:

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα θετικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους  συνταξιούχους  και πολλά από αυτά μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα των μνημονίων .

Η  ΝΔ  από την πρώτη στιγμή επέλεξε την συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών ,την  διάλυση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων που με κόπο οικοδόμησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ .

Διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι  οι ημέρες υπονόμευσης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επέστρεψαν .

Διευκόλυνε τις απολύσεις απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση να τις αιτιολογούν, κατάργησε μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις εργολαβίες και απ’ ότι φαίνεται σχεδιάζει να καταργήσει ξανά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Καθόλου τυχαία δεν είναι λοιπόν τα συγχαρητήρια του ΔΝΤ για τα φοβερά επιτεύγματα της ΝΔ, αφού στην ουσία επαναφέρει ουσιαστικά το μνημονιακό  καθεστώς που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2018 .

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ