17.9.2019 11:38

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κυβέρνηση των καταργήσεων»

Η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την τελευταία απόφαση που πήρε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ή αλλιώς κυβέρνηση  των καταργήσεων ξανακτύπησε πάλι. Αυτή την φορά στόχος το κοινωνικό μέρισμα το οποίο δίνονταν κάθε χρόνο από το 2016 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων.

Η ΝΔ, ακολουθώντας μια άκρως ταξική επιλογή επέλεξε να το στερήσει από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ,αλλά συγχρόνως επέλεξε μόλις πριν ένα μήνα να μειώσει  τον ΕΝΦΙΑ σε  ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.

Η προτεραιότητα  της ΝΔ σαφέστατη, η στήριξη αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των λίγων και ισχυρών.

Η Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης, ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων.

Για την ιστορία και να φρεσκάρουμε την μνήμη πολλών που δεν θυμούνται :Τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε κυμάνθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, είχε καταβληθεί σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι) με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

Σε ένα τρίμηνο από την εκλογή της ΝΔ τα πεπραγμένα μιλούν από μόνα τους, και προκαλούν τρόμο. Για τον κόσμο της εργασίας, τον συνταξιούχο ,τον άνεργο, την μικρομεσαία τάξη.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ,χρησιμοποιεί τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, που εξασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση με την πολιτική της, για να κάνει αναδιανομή υπέρ του πλούτου και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Για αυτούς νοιάζεται, γιατί αυτούς εκπροσωπεί και η πραγματική μεσαία τάξη το μόνο που θα εισπράξει τελικά από την ΝΔ είναι καλά λόγια και συμπάθεια.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ  παρακολουθεί και καταγγέλλει όλα όσα γίνονται από την σημερινή κυβέρνηση εις βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων και ισχυρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ