30.7.2020 14:06

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Η κυβέρνηση πράττει με αυταρχισμό, αναξιοκρατία και ρουσφέτι»

Στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κ. Σαμαρά ,είχε ακουστεί πολλές φορές ότι «αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε» ,ακριβώς επειδή βρίσκονται στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ, οι μνημονιακές και αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Ψηφίσθηκε στην ολομέλεια της Βουλής-από την ΝΔ και την Ελληνική Λύση-,άλλο ένα νομοσχέδιο έκτρωμα για την ιδιωτική εκπαίδευση ή πιο σωστά νομοσχέδιο-ρουσφέτι στους σχολάρχες ,απολύτως καθ υπόδειξη τους. Ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει μνημονιακές δεσμεύσεις, επηρεάζει την ποιότητα της εκπαίδευσης και τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Μέσα στα πολλά αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι α) αφαιρείται η   εποπτεία από το υπουργείο Παιδείας και μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας ,κάτι που σηματοδοτεί και την "αποδέσμευση" των όρων λειτουργίας που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών και επιπλέον αφήνεται ελεύθερο το πεδίο για την αδήλωτη εργασία και την φοροδιαφυγή, β) οι ήδη υφιστάμενες ελαστικές σχέσεις εργασίας στο πεδίο των ιδιωτικών σχολείων πολλαπλασιάζονται καθώς αφαιρείται η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία με την ταυτόχρονη διάταξη «οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εφόσον επιθυμούν να εργασθούν λιγότερες ώρες από αυτές του διοριστήριου τους».

Επιπλέον, η κυβέρνηση εισήγαγε μέσα στο νομοσχέδιο αιφνιδιαστικά, μόλις ένα μήνα μετά τη δική της απόφαση για παράταση της θητείας των στελεχών της εκπαίδευσης, τροπολογία για την άμεση αντικατάσταση των διευθυντών εκπαίδευσης με εντελώς αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες. Έτσι, ακυρώνει. την νομοθετημένη αξιοκρατική διαδικασία που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4547/2018 με Συμβούλια Κρίσης και προχωρεί σε μια διαδικασία διορισμού χωρίς κριτήρια, χωρίς μοριοδότηση, χωρίς αξιολογικούς πίνακες, μέσω ενός Συμβουλίου Επιλογής πλήρως ελεγχόμενου από το υπουργείο Παιδείας και με αποκλεισμό των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών. Όπως είχε πράξει άλλωστε και το 1990 και το 2004 και όπως ξέρει μόνο να πράττει, με  αυταρχισμό, αναξιοκρατία και ρουσφέτι.

Αυτή είναι η ΝΔ, ένα κόμμα που μπορεί να κυβερνά μόνο αν ελέγχει τα πάντα, διορίζοντας αρεστά της πιόνια που θα της χρωστούν και για αυτό θα κατευθύνονται, ένα κόμμα που επαναφέρει μέσω της αρμόδιας υπουργού ότι πιο αντιπαιδαγωγικό και αναχρονιστικό υπάρχει, ένα κόμμα που σε λίγο μπορεί να επαναφέρει την βέργα και την τιμωρία.

Δυστυχώς γυρίζουν όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά την χώρα  πίσω, στο τέλος του προηγούμενου αιώνα και δεν μας αξίζει!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ