5.8.2019 10:57

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γκρεμίζει όλα τα θετικά που έκανε η κυβέρνηση μας»

Ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση της νέας κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Άλλη μια  απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας που αφορά  την αναστολή των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο καταργήσεων και γκρεμίσματος όλων των θετικών που έγιναν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι προς όφελος των πολιτών.

Ο θεσμός αυτός  αποτελεί μια διεθνώς κατοχυρωμένη πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και  η πρόσβαση των φοιτητών είναι δωρεάν, χωρίς εξετάσεις  με βάση το βαθμό του απολυτηρίου ή το βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑΛ .Επισημαίνεται ότι στην πρώτη φάση υλοποίησης συμμετέχουν 11 Πανεπιστήμια με 67 προγράμματα, με εξασφαλισμένη  την χρηματοδότηση περίπου ύψους 1,8 εκατ. ευρώ τα οποία απονέμουν πιστοποιητικό επαγγελματικών προσόντων επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Συνακόλουθα, η απόφαση αναστολής στερεί σε περισσότερους από 1.500 αποφοίτους των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα της δωρεάν φοίτησης σε σύγχρονες ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα σπουδών.

Αυτή η ταξική επιλογή της ΝΔ, έχει στόχο  την κατάργηση της   ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ. Η ΝΔ επανέρχεται σαν να μη πέρασε μια μέρα για να συνεχίσει ότι δεν πρόλαβε το 2013 όταν είχε  στοχοποιήση και πάλι την επαγγελματική εκπαίδευση , με το κλείσιμο 54 ειδικοτήτων ,την διαθεσιμότητα-απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών και φυσικά το δωράκι στους φίλους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΙΕΚ.

 Η ΝΔ έχει δείξει ξεκάθαρα σε ελάχιστο διάστημα, ποιους εκπροσωπεί, για ποιους νοιάζεται και σε ποιους απευθύνεται. Η ισοπεδωτική λογική της και η  πονηριά των νομοθετημάτων  εν μέσω καλοκαιριού για να μετριασθούν οι αντιδράσεις δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Επιπλέον αγνοείται η εκπαιδευτική κοινότητα –δεν έγινε διάλογος-  και πλήττεται συγχρόνως το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, διότι τα πανεπιστήμια ήταν αυτά που είχαν υποβάλλει όλα αυτά τα προγράμματα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου ,είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιχειρούμενη κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας  για άλλη μια φορά από την ΝΔ και  την κατάργηση των θετικών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ