3.9.2020 10:48

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Η κυβέρνηση δε μπορεί να ανταποκριθεί στην ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία»

Σε διάστημα 15 ημερών η υπουργός παιδείας επιλέγει όπως όλη η κυβέρνηση την επικοινωνιακή τακτική για να καλύψει τις ανεπάρκειες, τον μηδενικό σχεδιασμό και το “βλέποντας και κάνοντας”, για το άνοιγμα των σχολείων. Για δεύτερη φορά στην ουσία δεν μας είπε τίποτα τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι παριστάμενοι, παρά μόνο μετάθεση ευθυνών .

Με ύφος και τόνο φωνής καλοσχεδιασμένο προκειμένου να πείσει ότι λέει κάτι σοβαρό και πλήρως επεξεργασμένο αποδεικνύουν ξανά ότι είναι μια κυβέρνηση που επενδύει απολύτως στην επικοινωνία, συνεπικουρούμενοι όμως από τα ΜΜΕ, που τα βλέπουν όλα καλά και βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβερνητική πολιτική.

Εκτός από το αναμενόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 14 του Σεπτέμβρη, ακούσαμε πάλι για τη μάσκα που λίγο ακόμα θα την φορέσουν και στα βρέφη, για την μάσκα που θα φοράνε στην τάξη αλλά όχι στην αυλή του σχολείου και προβληματιστήκαμε. Φυσικά προβληματιστήκαμε για τον μεγάλο αριθμό των παιδιών στις τάξεις και το ότι θα είμαστε η μόνη χώρα που θα ανοίξει με μεγαλύτερο αριθμό παιδιών στα ίδια σχολεία με τις ίδιες τάξεις και όλα αυτά την στιγμή που ακούμε μονότονα να λέγεται από κυβερνητικά χείλη ότι η απόσταση είναι το σημαντικότερο μέτρο ατομικής προφύλαξης. Βέβαια έχουμε συνηθίσει στα πίσω-μπρός και στις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου θέματος ανάλογα με αυτό που τους βολεύει. Ακούσαμε επίσης με στόμφο να αναγγέλλονται προσλήψεις σχολικών καθαριστριών, μόνο που και αυτό όπως και τις μάσκες που θα δώσουν το μετακύλυσαν με καθυστέρηση στην αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα η όποια δουλειά καθαρισμού και απολύμανσης γίνεται στα σχολεία, να είναι με δανεικό προσωπικό από τους δήμους και αν υπάρχει και αυτό.

Ξανακούσαμε, για τα παγούρια που έκανε δωρεά ο γνωστός τους φιλάνθρωπος επιχειρηματίας και ανακουφιστήκαμε που επιτέλους θα πιούν νερό από παγούρι τα παιδιά, γιατί μέχρι σήμερα έπιναν από κουβά.

Ικανοποίηση, βέβαια δε νοιώσαμε γιατί ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί γενικής παιδείας που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν επαρκούν (πέρσι χωρίς κορωνοϊό είχαν γίνει 40.000, με όλη την προετοιμασία να έχει γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φέτος μόλις 21.000),δεν ακούσαμε τίποτα για θερμομέτρηση εκπαιδευτικών και μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις ευάλωτες ομάδες μαθητών, για την αναγκαία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Αντιληφθήκαμε και πάλι κάτι που ξέρουμε καλά, η εκπαιδευτική κοινότητα, όλοι οι πολίτες και η αυτοδιοίκηση θα σηκώσουμε το βάρος της ατομικής ευθύνης μιας και η ανεύθυνη κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι άξια να ανταποκριθεί στην ευθύνη που έχει απέναντι σε όλη την κοινωνία.

Η Δημόσια υγεία και οι ζωές μας έχουν μεγάλη αξία για να τα εμπιστευθούμε στο «ο καιρός θα δείξει» της άριστης ΝΔ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ