11.9.2020 16:41

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Αποσυμφόρηση με ανθρώπινες συνθήκες εδώ και τώρα»

Με συνεχείς ανακοινώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις μας, έχουμε επισημάνει την εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και έχουμε τονίσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα ΚΥΤ των νησιών μας από τον υπερσυνωστισμό τόσων ανθρώπων σε πανάθλιες συνθήκες, με παντελή έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας. Είχαμε καταθέσει τον φόβο μας, σε περίπτωση που θα εντοπίζονταν κρούσματα σε ΚΥΤ και τις ελλείψεις που παρουσίαζε και παρουσιάζει η διαχείριση του θέματος . Πάντοτε λέγαμε, ότι μόνο με την αποσυμφόρηση θα ομαλοποιούταν η κατάσταση και δεν θα φθάναμε στα ολέθρια αποτελέσματα μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής καταστροφής και κρίσης, όπως η φωτιά που κατάστρεψε ολοσχερώς το ΚΥΤ στην Μόρια.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση πορεύτηκε με τις απαράδεκτες εμμονικές ιδεοληψίες της και με μόνη έγνοια, την κάλυψη της ακροδεξιάς προεκλογικής της ρητορικής. Όσο, εμείς απαιτούσαμε αποσυμφόρηση η απάντηση πάντα ήταν αοριστίες, αυταρχισμός, βία και καταστολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκεται εγκλωβισμένη πλέον στην κατάσταση που καλλιεργούσε από τότε που ήταν αντιπολίτευση, ανάγοντας το προσφυγικό ως ένα ακόμα θέμα που λύνεται με επικοινωνία, αυταρχισμό και ψευτοτσαμπουκά. Αγνοώντας από πολιτική επιλογή ότι τον Ιούλιο του 2019 στην Μόρια ήταν 5.500 άνθρωποι και σήμερα 12.000 και στην ΒΙΑΛ στην Χίο ήταν 1600 και σήμερα περίπου 3600.

Βιώσαμε, την απάνθρωπη πολιτική της που εγκλωβίζει αθώους ανθρώπους, που καταπατά κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αγνοεί και συγχρόνως εκδικείται τις τοπικές κοινωνίες, φέρνοντας τα ΜΑΤ γιατί αντέδρασαν στο «αποφασίζομε και διατάσομε». Τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποίησε προεκλογικά, έβγαλε στους δρόμους για να εξοντώσει τον αντίπαλο της, αφού πρώτα ενοχοποίησε για τα πάντα.

Ξαναείπαμε, ότι το μόνο σχέδιο της ήταν πάντα ο εγκλωβισμός όλων των προσφύγων-μεταναστών στα νησιά μας και η δημιουργία τεράστιων κλειστών κέντρων –φυλακών. Αυτό ήθελαν πάντα και αυτό λένε και τώρα μετά την τεράστια καταστροφή στην Λέσβο. Στοχοποιώντας, ξανά τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες στέλνοντας και πάλι τα ΜΑΤ, για να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι και για να μην πλησιάσουν οι πυρόπληκτοι της Μόριας την πόλη.

Η Εικόνα στην Μόρια με τους απελπισμένους πρόσφυγες να κοιμούνται στον δρόμο νηστικοί, έχοντας χάσει ότι είχαν, αντιμετωπίζοντας μια ακόμη προσφυγιά απαιτεί άμεση λύση και πολύ περισσότερο απαιτεί ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Η Εγκληματικά ανεπαρκής κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ, η κυβέρνηση της βίας, της καταστολής και των ΜΑΤ, φέρει ακέραιη την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ, με σχέδιο, σοβαρότητα και οργανωμένες μετακινήσεις πληθυσμών προς την ενδοχώρα, σε χώρους φιλοξενίας με επαρκείς και ανθρώπινες συνθήκες, για να αποτραπούν ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ