2.8.2019 9:08

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: "Αλλοιώνουν στην πράξη τα αποτελέσματα των εκλογών"

Η υπερψήφιση της απλής αναλογικής ένα χρόνο πριν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι, μια μεγάλη κατάκτηση της δημοκρατίας με την οποία τίθεται στο προσκήνιο η κοινωνία αντί ενός μονοπρόσωπου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό το μοντέλο δεν ήταν αρεστό και για αυτό δεν ψηφίστηκε από την ΝΔ αλλά και από τα αυτοαποκαλούμενο προοδευτικό ΚΙΝΑΛ. Σήμερα η ΝΔ θέλοντας να αλλάξει ότι έγινε στην χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώνει τα πάντα. Φυσικά δεν αφήνει την απλή αναλογική  επικαλούμενη το αναληθές και προκλητικό  περί κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών. Αυτό τους βολεύει.

Η ΝΔ, δύο μήνες μετά τις  Αυτοδιοικητικές   εκλογές ,με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, καταργεί ουσιαστικά την απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες,  μετατρέπει  την  αποφασιστική αρμοδιότητα των νέων κοινοτήτων σε “εισηγητική” και αφαιρεί αρμοδιότητες από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην ουσία αλλοιώνεται το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η Οπισθοδρόμηση που επιβάλλεται στην ζωή μας από την ΝΔ, είναι προφανής και όλες οι προσπάθειες που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ  στην Αυτοδιοίκηση, για μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών  και όχι για ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης, μονοπρόσωπο, στο οποίο ο Δήμαρχος και μια ολιγοπρόσωπη εξουσία παίρνουν αποφάσεις, τείνουν να  καταργηθούν.

Δυστυχώς για την νεοφιλελεύθερη  ΝΔ με τα ακροδεξιά στοιχεία που υπερισχύουν στο κόμμα, η διακυβέρνηση της Χώρας αλλά και των δήμων και των περιφερειών είναι υπόθεση αυστηρά ολίγων και εκλεκτών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου,  νοιαζόμαστε και αγωνιζόμαστε, για την λαϊκή συμμετοχή ,για τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων που τελικά οδηγούν σε αποφάσεις προς  όφελος όλων των πολιτών.

Προφανώς για την ΝΔ και τα παρακολουθήματα της ισχύει η αρχή του ενός.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ