6.6.2022 6:17

ΣΥΡΙΖΑ - Η Χίος υποδέχεται τον Θάνο Πλεύρη και τονίζει ότι δεν πάει άλλο

Επίσκεψη πραγματοποιεί στο νησί μας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός που επί των ημερών του είχαμε τους περισσότερους θανάτους, χιλιάδες ασθενείς ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό επειδή επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην φτιάξει ΜΕΘ, το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε, το ΕΣΥ έμεινε δίχως ενίσχυση από την κυβέρνηση, και τελικά έφτασε η χώρα μας να έχει την θλιβερή πρωτιά σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμό στην Ευρώπη.

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία, είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτά που σε δύσκολες καταστάσεις σηκώνουν το μεγάλο βάρος, μπαίνουν στη μάχη, και με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων αντιμετωπίζουν την πανδημική κρίση και προστατεύουν την υγεία όλων των πολιτών, όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη θεώρησε τις ΜΕΘ πεταμένα λεφτά και έκρυψε επιστημονικές μελέτες όπως αυτή των Τσιόδρα Λύτρα που αποδείκνυε τα εγκληματικά λάθη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλησε να προστατέψει τις ιδιωτικές κλινικές και αγνόησε τις ανθρώπινες ζωές, και με κάθε τρόπο προσπαθεί να συρρικνώνει το ΕΣΥ.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η πολιτική μας επιδίωξη και τώρα από την θέση της αντιπολίτευσης αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση είναι η υποστήριξη των δημόσιων νοσοκομείων και του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα για το νησί μας, για την Χίο και το νοσοκομείο μας, είμαστε στο πλευρό του ΣΕΣΝΟΧ και στηρίζουμε τα αιτήματα του.

Δεν πάει άλλο με την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Χίου. Κρατική οικονομική στήριξη στις δομές υγείας και ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, και να ανακληθούν όλες οι αναστολές εργασίας. Να γίνει ουσιαστική αύξηση των μισθών και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που είναι σημαντική για την έγκαιρη πρόληψη. Ολοκλήρωση εργασιών στις κτιριακές υποδομές και ενίσχυση εξοπλισμού του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Η Χίος υποδέχεται τον υπουργό υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, και του δηλώνει ότι δεν πάει άλλο με την αποτυχημένη πολιτική στην υγεία και την υποβάθμιση του ΕΣΥ.  

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Χίο:

Καλώς τους και ας άργησαν!

Κύριε υπουργέ και το κλιμάκιο που θα περιοδεύσει μαζί σας, σας περιμέναμε αρκετό καιρό για να λογοδοτήσετε τόσο για τα ζητήματα του υπουργείου σας όσο και για τα ζητήματα της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε. Περιμένουμε λοιπόν αύριο να μιλήσετε καθαρά και να μας απαντήσετε:

Γιατί μας έχετε αφήσει απροστάτευτους με τόσο υποστελεχωμένες δομές υγείας παρόλο που οι εργαζόμενοι στον κλάδο, σας έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσες φορές.

Γιατί αποδομείτε συστηματικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την Ε.Β.Ε. και την μείωση των εισακτεων.

Θα μας πείτε ποτέ άραγε, την αλήθεια για το τί συμβαίνει με τα Pushbacks και τους ανθρώπους που εξαφανίζονται.

Καλό θα ήταν, να εμφανίζεστε στα ακριτικά νησιά μας πιο συχνά, και όχι μόνο όταν ο αέρας "μυρίζει εκλογές" καθώς δεν είναι μόνο τα παραπάνω για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσετε.

Ελπίζουμε αυτή την φορά να μιλήσετε δυνατά και καθαρά για τα ζήτηματα που μας απασχολούν και όχι να ψιθυρίζετε σε Instagram stories.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ