5.5.2020 17:15

Συντονιστική Επιτροπή: Να αποσυρθεί άμεσα το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης

Η Συντονιστική Eπιτροπή Aιρετών και Kατοίκων της Χίου και Φορείς της Χίου, καλούν τα κόμματα της βουλής , να ζητήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και στην αντίθετη περίπτωση την καταψήφισή του , γιατί στρέφεται εναντίον των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και των κατοίκων τους και γιατί εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορωνοϊού , για να περάσει μια σειρά επώδυνων ρυθμίσεων στην ήδη βεβαρημένη κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών.

 Η στρατιά «Μετακλητών υπαλλήλων», οι αδιαφανείς διαδικασίες και τα μυστικά κονδύλια, που θα διατίθενται χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, χωρίς κανένας να ξέρει τη χρήση τους ,σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου να φτιάξουν κι άλλες κλειστές φυλακές της Ε.Ε. στα νησιά μας, .παραβιάζοντας ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που επιβάλλει την απόσυρση του νομοσχεδίου ως απαράδεκτου εδώ και τώρα.

Το νομοσχέδιο παγιώνει τις Μόριες και ΒΙΑΛ, συνεχίζει τον εγκλωβισμό, αντί της άμεσης αποσυμφόρησης και διαιωνίζει το δράμα των κατοίκων των νησιών μας και των προσφύγων-μεταναστών στα κέντρα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον υπουργό της για πολλοστή φορά:

--Να μην δημιουργηθεί καμία υπερδομή – φυλακή σε κανένα νησί. Να αποσυμφορηθούν άμεσα και να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές σε ΒΙΑΛ και Μόρια. Λέμε όχι στη λειτουργία και στην επέκταση Hot Spot – στρατοπέδων συγκέντρωσης με οποιαδήποτε μορφή.
Λέμε όχι στη μετατροπή των νησιών σε φυλακές ψυχών.

--Να απεγκλωβιστούν άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και να γίνει διαμοιρασμός τους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη ! Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Aλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.

--Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση .

--Η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους , ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.

--Να σταματήσει ο δρόμος του δουλεμπορίου και της φάμπρικας εκμετάλλευσης με τα ολέθρια αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές αλλά και της καταστροφής των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

-- Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις .  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ