29.12.2021 8:07

Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με το Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χίου και συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων. Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Νοσοκομείου και, πιο ειδικά, θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Έγινε προφανές ότι στις σημερινές πρωτοφανείς συνθήκες επέλασης της πανδημίας, δεν έχει γίνει καμιά νέα πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, αναστολής εργασίας κ.α. Επιπλέον το Νοσοκομείο επιφορτίζεται με επιπλέον έργο, όπως η πρόσφατα εξαγγελθείσα λειτουργία του παιδικού εμβολιαστικού κέντρου που θα εξυπηρετηθεί με προσωπικό εκ των ενόντων, σε βάρος άλλων Τμημάτων, ακόμη και της Μονάδας θεραπείας περιστατικών covid.

Το δεύτερο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι αυτό της κακοδιοίκησης εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών και μάλιστα συστηματικά σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών που ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα, παραδίδει και πάλι ζωτικούς τομείς λειτουργίας του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φύλαξη) στους εργολάβους με επαχθείς όρους, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με τις εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, καλύπτει απόλυτα και ενθαρρύνει αυτές τις πρακτικές.

Προ ημερών ο Α. Μιχαηλίδης επισκέφτηκε τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλό, του έθεσε υπόψη τα δεδομένα που στοιχειοθετούν την κακοδιοίκηση στο Νοσοκομείο και του επεσήμανε την ευθύνη που έχει για την τήρηση της νομιμότητας. Αν και υποσχέθηκε ότι θα τα εξετάσει, δεν έχει δώσει ακόμη καμία σχετική απάντηση. Φαίνεται πως έχει απλωθεί το δίχτυ προστασίας από γνωστό κυβερνητικό στέλεχος…

Όλα αυτά τα ζητήματα θα κατατεθούν, μόλις ανοίξει η Βουλή, με την μορφή επίκαιρης ερώτησης, στον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη. Παράλληλα θα ζητηθούν, σε αυτό το πρώτο επίπεδο, απαντήσεις στα ερωτηματικά που τίθενται για τις απευθείας αναθέσεις, όπως και της λειτουργίας του τοπικού ΕΚΑΒ με ένα μόνο ασθενοφόρο στο νησί μας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ