11.1.2022 11:39

Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με εκπροσώπους εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν. 

Πρώτο και βασικό ζήτημα είναι η υποστελέχωση του κλιμακίου, στο οποίο απασχολούνται 15 μόνιμοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 3 είναι εκτός κίνησης. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα η απογευματινή και η βραδινή βάρδια να καλύπτονται με ένα ασθενοφόρο και η πρωινή με δύο, αριθμοί απόλυτα ανεπαρκείς, αν αναλογιστεί κανείς την έκταση, τον πληθυσμό και την κατανομή του στο νησί μας. Το ΕΚΑΒ καλείται να καλύψει ένα μεγάλο σε όγκο έργο, που περιλαμβάνει τα επείγοντα, καθώς και τα χρόνια περιστατικά, τις διακομιδές, την περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, αλλά είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη 12 τουλάχιστον πιστοποιημένων διασωστών, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυτές.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι η σχεδιαζόμενη ενοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων σε ένα ενιαίο, σε επίπεδο περιφέρειας, στην Μυτιλήνη. Η ενοποίηση αυτή θα δημιουργήσει σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα στα νησιά, αφού όλες οι κλήσεις θα κατευθύνονται κεντρικά στην Λέσβο, και η διαχείρισή τους θα γίνεται από εκεί. Είναι προφανή τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω της άγνοιας των τοπικών ιδιαίτερων δεδομένων σε κάθε νησί, από τον κεντρικό διαχειριστή. Ανάλογες πρακτικές σχεδιάζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η εκτίμηση είναι ότι με τον νέο σχεδιασμό θα δημιουργηθούν χαώδεις καταστάσεις. 

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ως αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής πολιτικής, θα καταθέσει σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με τους σχεδιασμούς αυτούς.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ