4.2.2021 13:42

Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χίου

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου κ. Κωνσταντίνο Λίνα.

Συζητήθηκε το ζήτημα της αποδυνάμωσης διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών της Χίου από προσωπικό, όπως ΕΛΤΑ και ΟΤΕ, καθώς και το συναφές ζήτημα της διακοπής λειτουργίας υποκαταστημάτων τραπεζών. Κοινός τόπος ήταν ότι το ζήτημα αυτό αφορά με οξύτερο τρόπο απομακρυσμένες κοινότητες του νησιού, ιδίως στη Βόρεια Χίο, και οδηγεί στην αποδυνάμωση της παροχής κρίσιμων υπηρεσιών στους κατοίκους και την εν γένει υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών .

Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα ανεπάρκειας των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς επίσης οι σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στον ΕΦΚΑ του νησιού μας.

Ένα πρόσθετο ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς, είναι οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στο τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Χίου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων υπηρετούντων υπαλλήλων, το γεγονός αυτό αποδυναμώνει το ελεγκτικό του έργο, το οποίο κατά κύριο λόγο αφορά την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Χίου, μετά την απαραίτητη επεξεργασία, θα προωθηθούν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και κάθε άλλη πρόσφορη διαδικασία. Συμφωνήθηκε δε να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση, κατά την οποία θα επικαιροποιηθούν τα ζητήματα που θίχτηκαν.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ