29.6.2020 14:19

Συγχαρητήρια στους Λιμενικούς της Χίου και αυστηρό μήνυμα Πλακιωτάκη στην Τουρκία [vid]

"Καμία σκέψη για άνοιγμα της γραμμής Χίου - Τσεσμέ", η δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας

Μήνυμα αποφασιστηκότητας και προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και σεβασμού των ανθρωπίνων ζωών στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, έστειλε από τη Χίο ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σημειώνοντας ότι το Λιμενικό Σώμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα, βρίσκεται στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργεί με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Ο ίδιος άσκησε έντονη κριτική στην Τουρκία, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα. 

Η δήλωση για τους ναυτικούς

Ερωτώμενος για τους "εγκλωβισμένους" ναυτικούς οι οποίοι αδυνατούν να επαναπατριστούν λόγω κορωνοϊού, ο κ. Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση και να αλλάξουν τα πληρώματα. 

Δεν υπάρχει σκέψη για άνοιγμα των συνόρων 

Τέλος σε ερώτημα του "π" για την επανέναρξη των δρομολογίων της γραμμής Χίου - Τσεσμέ, ο Υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη προς το παρόν για άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ