14.12.2021 14:14

Στους δρόμους για τη διεκδίκηση των «κλεμμένων» οι συνταξιούχοι

Μικρή η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση αλλά με μεγάλα και σοβαρά αιτήματα

Στην Πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι των σωματείων ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου με σύνθημα: «Η Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία»  ζητώντας από την Κυβέρνηση την επιστροφή των αναδρομικών και την στήριξη του ΕΣΥ.

Στη συγκέντρωση δεν συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από το Πρόεδρο της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου, Σ.Κουμπιά:

«Αυτή την στιγμή νιώθω μια πικρία και ένα παράπονο διότι είδα ότι άλλα περίμενα από την σημερινή συγκέντρωση από την καθημερινή συνάντηση με συνταξιούχους και την ανησυχία τους για τα αναδρομικά… Πίστευα ότι με το κάλεσμα θα βρίσκονταν όλοι στη συγκέντρωση δυστυχώς απογοητεύτηκα…» ανέφερε ο Κ. Κουμπιάς.

«Διεκδικούμε τα αυτά που μας κλέβουν»

Παρ’ όλα αυτά τα οι συνταξιούχοι, κάλεσαν την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι τους ζητώντας να μην υπάρξει υπεροφορολόγηση των αναδρομικών. Την ίδια αγωνία είχαν και για την απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης ζητώντας για μια ακόμη φορά αύξηση των συντάξεων καθώς οι ανατιμήσεις δοκιμάζουν τις αντοχές των νοικοκυριών. Μάλιστα ο κ. Κουμπιάς αναφέρθηκε στην υπεροφορλόγηση των αναδρομικών για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που έφτασε το 42%.

Ο Πρόεδρος του σωματείου Ε.Φ.Κ.Α. Χίου, Χ. Οικονόμου στην ομιλία του κάλεσε του συνταξιούχους για έναν δίκαιο αγώνα με πάγιο αίτημα «την επιστροφή όσων αδίκως έχει αφαιρέσει η Κυβέρνηση».

Έτσι τα αιτήματα τους είναι τα εξής:

  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, για να προστατευθεί η υγεία και η ζωή του λαού.

  • Καταβολή της 13ης και 14ης συντάξεων.

  • Καταβολή των αναδρομικών για τις επικουρικές, την 13η και 14η σύνταξη, σε όλους τους συνταξιούχους.

  • Καμία φορολόγηση των αναδρομικών, τα οποία αποδόθηκαν με καθυστέρηση πενταετίας και μάλιστα άτοκα.

  • Να αποδοθεί στους συνταξιούχους το 0,5% του ΑΕΠ, για τα έτη 2020 και 2021, όπως προβλέπει ο Ν. 4670/2020 που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι».

Τέλος οι συνταξιούχοι αναφέρθηκαν στον αγώνα τους για την τοποθέτηση ιατρού στον Οίκο Ναύτου τονίζοντας ότι ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας των συνταξιούχων Ναυτικών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ