16.5.2022 6:57

Στο Παρίσι ο Γιώργος Καμίνης για τη διακοινοβουλευτική διάσκεψη για το μεταναστευτικό

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Μετανάστευσης και Ασύλου του «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» Γιώργος Καμίνης για να συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τις Μεταναστευτικές Προκλήσεις, που διοργανώνεται από τη Γαλλική Γερουσία και τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας της Ε.Ε. 

Στη διάσκεψη συμμετέχουν πάνω από 60 βουλευτές από όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα παρέμβουν με τοποθετήσεις τους ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν και η Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μονίκ Παριά. 

Η διάσκεψη διεξάγεται στη σκιά της πρόσφατης προσφυγικής κρίσης στην Ουκρανία και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τα μαθήματα που έχει αποκομίσει η Ευρώπη από την προσφυγική κρίση του 2015, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και τις προσπάθειες υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων στα ευρωπαϊκά κράτη. 

Ο Γιώργος Καμίνης είναι μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη. 

Οι εργασίες της Διάσκεψης θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Παλάτι του Λουξεμβούργου, την ιστορική έδρα της Γαλλικής Γερουσίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ