Πολιτική

28/2/18 18:37

τελ. ενημ.: 28/2/18 18:40

Στο καλό και … να μας γράφει

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ - ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑΣ

Τίτλοι οριστικού τέλους στην παρουσία Γιάννη Μουζάλα στο κυβερνητικό σχήμα. Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, που εξαγρίωσε τους νησιώτες με την πολιτική του, έπαψε να είναι μέλος της κυβέρνησης, μετά τον mini ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Τη θέση του στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτική παίρνει ο Δημ. Βίτσας, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, από τα πιο συνετά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσωπο που διατηρεί καλούς κώδικες επικοινωνίας με τον βουλευτή Χίου, Ανδρ. Μιχαηλίδη.

Στο πολιτικό κατευόδιο Μουζάλα στάθηκε ιδιαιτέρως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού «για την προσφορά του στο κυβερνητικό έργο».

Μένει πλέον να αποδειχθεί αν η εναλλαγή προσώπων είναι δυνατόν να επηρεάσει καθοριστικά και την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, καθώς είναι από τώρα βέβαιο ότι τουλάχιστον θα βοηθήσει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της με τις νησιωτικές κοινωνίες και τους φορείς.

Περιορισμένες λοιπές αλλαγές

Νέος υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κ. Κωνσταντίνος Στρατής.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση