1.3.2019 11:17

Στο επίκεντρο της συνάντησης Μιχαηλίδη – Δημαρά οι εργατικές κατοικίες Βαρβασίου

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Δημαρά, σε συνέχεια της προ μηνός συνάντησης με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ανδρέου, προκειμένου να συζητηθούν δύο σημαντικά θέματα  της Χίου.

Πρώτον, συζητήθηκε η ανάγκη διόρθωσης σε περιοχές της (κεντρικής και νότιας) Χίου οι οποίες έχουν ήδη κτηματογραφηθεί. Ως γνωστόν, παρότι ξεκίνησε το 2012 η διαδικασία επαναπροσδιορισμού σε ορισμένες περιοχές, σημαντικός αριθμός άλλων περιοχών, για τις οποίες είχε κατατεθεί μεγάλος αριθμός σφαλμάτων, είχαν μείνει εκτός αυτής της διορθωτικής διαδικασίας. Οι πιθανές λύσεις που προτάθηκαν από τον Α. Μιχαηλίδη είναι είτε η διενέργεια μιας ειδικής διαδικασίας επαναπροσδιορισμού από το Ελληνικό Κτηματολόγιο στη Χίο, ώστε να καλυφθούν οι περιοχές που έχουν μείνει εκτός διαδικασίας, είτε κανονιστική παρέμβαση που θα προσδιορίζει νέα ποσοτικά κριτήρια, λιγότερο αυστηρά, για την ένταξη μιας κτηματολογικής ενότητας στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού (διόρθωσης). Οι προτάσεις αυτές εξετάστηκαν με θετικό τρόπο από τον Υφυπουργό και εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος  θα γίνει γνωστός ο τρόπος αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος.

Δεύτερον, τέθηκε από το βουλευτή το ζήτημα της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης στα κτίρια των εργατικών κατοικιών Χριστού Βαρβασίου και της αναζήτηση λύσης εντός του προγράμματος αστικών αναπλάσεων που προωθεί το Υπουργείο. Έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει με τους κατοίκους (βλέπε δελτίο τύπου 21/1/2019), ενώ από την πλευρά του Υφυπουργού αναλύθηκαν κάποιες βασικές παράμετροι αυτού του προγράμματος και επισημάνθηκε ότι η ευόδωση τέτοιας λύσης απαιτεί τη σύμπραξη και το συντονισμό σειράς φορέων και συλλογικοτήτων (Υπουργείων, Δήμου, κατοίκων, κλπ). Ο βουλευτής εκδήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε πρώτη συνεννόηση με επίσημους φορείς της Χίου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ