10.9.2019 11:54

Στο επίκεντρο οι ανάγκες της ηρωικής νήσου Ψαρών

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ψαρών κ. Κώστα Βρατσάνο, είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ψαρά, καθώς και τα έργα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του νησιού.

Η συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την επανεκλογή του κ. Βρατσάνου, πραγματοποιήθηκε σε θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία των δύο πλευρών και η κοινή βούληση για την κάλυψη των αναγκών της Ηρωικής νήσου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Δήμου Ψαρών με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση έργων, ώριμων προς χρηματοδότηση, καθώς και επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη  δρομολόγηση υδροπλάνων. Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά, καθώς αυτή τη στιγμή εκτελούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου προβλέπεται μόνο ένα δρομολόγιο. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Βρατσάνος πρότεινε τη συνέχιση των καλοκαιρινών δρομολογίων για όσο το δυνατόν περισσότερους μήνες του έτους. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε: 

«Άκουσα με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Δημάρχου Ψαρών και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα συμβάλλω, όπως μπορώ, στην αναβάθμιση των υποδομών και την ανάπτυξη του νησιού. Επεσήμανα την ανάγκη για απλοποίηση της ζωής και της επιχειρηματικότητας στα μικρά νησιά, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στο ειδικό σχέδιο για Αμανή, Ψαρά και Οινούσσες, το οποίο περιλαμβάνεται και περιγράφεται αναλυτικά στο ευρύτερο σχέδιό μου με 4+ 1 πυλώνες για τη Χίο της επόμενης δεκαετίας».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ