13.2.2018 11:56

Στο ανεξάρτητο κράτος της ΒΙ.ΑΛ. ισχύουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους;

Τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται στο εργασίες στο Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. αναδεικνύει μέσα από ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με καταγγελία της, στη «Διαύγεια» ανέβηκε έγγραφο της 96 ΑΔΤΕ με το οποίο καλούσε τους ενδιαφερόμενους εργολάβους να καταθέσουν τις προσφορές τους για τη δημιουργία ράμπας κόστους 7.900 ευρώ, που θα συνδέει την πτέρυγα Β του camp με τον χώρο όπου προβλέπεται να στηθούν νέα κοντέινερ, μέχρι και την Παρασκευή 9/2.

Ωστόσο από το ρεπορτάζ του «π» προέκυψε ότι αυτό το έργο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/2, δηλαδή δύο ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών.  
«Την επόμενη μέρα στις 8/12/18 στο Χαλκειός όλος ο κρατικός μηχανισμός καταστολής βρίσκεται απέναντι σε ηλικιωμένους κατοίκους προσπαθώντας να περάσουν τα νέα κοντέινερ στον χώρο της ΒΙΑΛ από την ήδη κατασκευασμένη ράμπα», αναφέρει η Παγχιακή Επιτροπή.

Από την πλευρά της πάντως η 96 ΑΔΤΕ, ερωτώμενη από τον «π» ανέφερε ότι κακώς ανέβηκε η συγκεκριμένη προκήρυξη στη «Διαύγεια» αφού τελικά ακολουθήθηκε η διαδικασία του κατεπείγοντος με απευθείας ανάθεση του έργου σε ιδιώτη εργολάβο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ