23.10.2023 11:47

«Στηρίζουμε τον αγώνα για ΕΛΤΑ στην υπηρεσία του λαού και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων»

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ στηρίζει των αγώνα των κατοίκων στα Καρδάμυλα και τη γύρω περιοχή, την απαίτησή τους να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτή η απαράδεκτη απόπειρα κλεισίματος δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.

Τα ΕΛΤΑ το 2002 και μετά με τη σφραγίδα των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπονται σε ανώνυμη εταιρεία, εισάγονται στο χρηματιστήριο παραδίδονται σταδιακά στα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. 

Με τα μνημόνια που υπέγραψαν όλοι τους δέχτηκε επίθεση το εισόδημα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, οι συνθήκες εργασίας τους, φτάσαμε στα λουκέτα στα υποκαταστήματα όπως με την απόφαση της ΝΔ για τα Καρδάμυλα και αλλού. Γι’ αυτό και είναι υποκριτικές σήμερα οι διάφορες αναφορές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ή τα κροκοδείλια δάκρυα των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα στα Καρδάμυλα.

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν μπαίνουν στο ζύγι της κερδοφορίας του κεφαλαίου! Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές που απαξιώνουν τον τόπο μας. Να κλιμακώσουν τον αγώνα για να εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι πολύ σημαντικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, για να μην κλείσει το κατάστημα στα Καρδάμυλα και πουθενά αλλού στη Χίο, για να μη γίνει καμία απόλυση-μετακίνηση προσωπικού και να αναβαθμιστούν τα ΕΛΤΑ με μόνιμο προσωπικό.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ