20.1.2022 13:45

Στηρίζει τους αγώνες των μαθητών η ΚΝΕ Χίου

Την στήριξή τους στους αγώνες που καταβάλλουν οι μαθητές εκφράζουν μέσα από ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Βάσης ΚΝΕ της Χίου. Αναλυτικά αναφέρουν:

"Στηρίζουμε την μεγαλειώδη πορεία των μαθητών της Χίου, την πιο μαζική των τελευταίων χρόνων! Με τους μαθητές να βροντοφωνάζουν «Κάτω από της μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία για κάθε μαθητή» δόθηκε μια ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν την νεολαία φιμωμένη και θεωρούν πως με απειλές και εμπόδια μπορούν να βάλουν φρένο στην οργάνωσή του αγώνα μας!

Η δύναμη των μαθητών φάνηκε στις μαζικές αποφάσεις τους για καταλήψεις στα σχολεία και στην ζωντανή παρουσία τους και στήριξη της πορείας που πραγματοποιήθηκε και με την στήριξη εκπαιδευτικών που είναι ανάγκη να δυναμώσει.Σημαντικό κρίνεται από εδώ και μπρος να αναζωογονηθούν τα 15μελή και 5μελή σε κάθε σχολείο, να είναι σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να αναδείξουν ζητήματα που προκύπτουν και να μπαίνουν μπροστά να οργανώνουν την απάντησή τους. Να ενισχυθεί ο συντονισμός μεταξύ των σχολείων της Χίου, γιατί η πλειοψηφία είμαστε από την ίδια πλευρά,αντιμετωπίζουμε τις ίδιες καταστάσεις και ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Κόντρα στην γραμμή που θέλει τη νεολαία υποταγμένη, να σιωπά μπροστά σε όσα γίνονται, αλλά και σε εκείνη που με λογική ήττας μας θέλει να αγωνιζόμαστε με ημερομηνία λήξεις, μέχρι εκεί που «μας παίρνει» ο αγώνας, απαντάμε με μαζικό συντονισμό! Κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργεί το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, με τον αγώνα μας μπορούμε και θα έχουμε κατακτήσεις με τη στήριξη και από γονείς και καθηγητές στα αντίστοιχα όργανα.

Η ΚΝΕ θα στέκεται δίπλα σε κάθε μαθητή που δεν ανέχεται αυτή την κατάσταση και θέλει να παλέψει για την ανατροπή της.

Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας!"

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ