12.7.2017 11:00

Στηρίζει την Ηριάννα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου

Την Ηριάννα, την καθηγήτρια Πανεπιστημίου που καταδικάστηκε με 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς ποτέ να αποδειχθεί η ενοχή της ή εμπλοκή της με την "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη της Αθήνας ήταν δε κακή κατάσταση και ακόμη και οι γεννετιστές δεν μπόρεσαν βρουν άκρη, στηρίζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου με ανακοίνωσή της, στην οποία υποστηρίζει τα παρακάτω: 

"Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου έχει ως στόχο και ως λόγο ύπαρξης την διεκδίκηση κοινωνικών  δικαιωμάτων για όλες και όλους τους πολίτες. Οραματίζεται μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, με ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις αρχές Ιουνίου η 29χρόνη Ηριάννα  καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, η διάλυση της ζωής ενός νέου ανθρώπου, δε μπορεί παρά να είναι ένας παραλογισμός.

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης το τελευταίο διάστημα έχει εξαπλωθεί σε κάθε σημείο της χώρας. Από ανθρώπους απλούς, που συμμετέχουν σε οργανώσεις, δομές αλληλεγγύης και άλλες συλλογικότητες. Όλοι αυτοί, έρχονται να ενώσουν τις φωνές τους με τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, για έναν άλλο άνθρωπο που αδικείται.

Η Ηριάννα αξίζει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά της.

Μέσα από την αλληλεγγύη, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!". 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ