17.7.2018 16:51

Στη Χίο φτάνει αύριο ο υπ. Παιδείας της Κύπρου

Στη Χίο θα βρεθεί αύριο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου  Κώστας Χαμπιαούρης προκειμένου να  συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου  της Ομηρικής Ακαδημίας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο  Μανώλη Βουρνού καθώς και με στελέχη του Δήμου Χίου και φορείς της εκπαίδευσης  την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Χίου σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κύπρο τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα όσο και σε θέματα τουριστικής προβολής.

Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από την Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου  και Υπεύθυνη για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου Ειρήνη Ροδοσθένους και τη σύζυγο του  Έλενα Τζιαούρη-Χαμπιαούρη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεχιστούν οι εργασίες της Euroclassica (= ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) στο αίθριο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία-Τσάκος» -Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και θα ολοκληρωθούν με την διάλεξη του  Ανδρέα Βοσκού, Κύπριου καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρουσίαση του δράματος «Χιώτισσα» του Κύπριου Επικού ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη, από τους μαθητές του Παραλιμνίου Γυμνασίου Κύπρου καθώς κι από μουσικοχορευτική παράσταση. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ