Πολιτική

7/1/19 11:39

τελ. ενημ.: 7/1/19 13:30

Στη Βουλή τα ζητήματα των εργατικών κατοικιών της Ευρετής

Με ερώτηση του βουλευτή Ανδ. Μιχαηλίδη στους υπ. Εργασίας και Περιβάλλοντος

Ερώτηση σχετικά με ζητήματα των εργατικών κατοικιών της Ευρετής κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση απευθύνεται στην Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετίζεται με την πρόθεση δεκάδων ιδιοκτητών του οικισμού να ενταχθούν στις προβλέψεις των διαδοχικών νόμων τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων, χωρίς αυτό να έχει καταστεί δυνατό ως σήμερα. Η προσπάθειά τους προσκρούει, σύμφωνα με τις απαντήσεις των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών, σε μια σειρά από (πιθανούς) λόγους που σχετίζονται με τη σύσταση ιδιοκτησίας στον οικισμό καθώς ή/και το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής Χίου ρωτά τους δύο Υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, καθώς διαφαίνεται ότι το πρόβλημα μπορεί να διευθετηθεί μόνο μέσω νομοθετικής ή άλλης κανονιστικής παρέμβασης από την πλευρά των δύο κατά τεκμήριο συναρμόδιων Υπουργείων.

Δείτε επίσης