2.3.2018 19:08

Στη Βουλή μέσω ερώτησης του ΚΚΕ η στελέχωση των σχολείων της Χίου με διοικητικό προσωπικό

Στη Βουλή μέσω κοινής ερώτησης 6 Βουλευτών του ΚΚΕ που προώθησε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου έφθασε το αίτημα των διευθυντών σχολικών μονάδων του νησιού για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων.

Στην ερώτησή τους αναλυτικά αναφέρουν:

«Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των Εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες για τη γραμματειακή υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κωφεύει σε αυτό το πάγιο αίτημα, με την ικανοποίηση του οποίου αποδεσμεύεται χρόνος υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνονται οι απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.

Στα πλαίσια της ανακύκλωσης της ανεργίας και της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η σημερινή κυβέρνηση πέρυσι προκήρυξε θέσεις ατόμων 8/μηνης διάρκειας «γενικών καθηκόντων», τα οποία μέσα στο χάος που επικρατεί στα σχολεία, συνεισέφεραν σε ένα βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου.

Δυστυχώς το Μάρτιο απολύονται και η κατάσταση επιστρέφει σε ρυθμούς που τα πάντα φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών και μετατρέπονται οι ίδιοι σε γενικών καθηκόντων σε βάρος του κύριου έργου τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν:

• Για την άμεση μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο.

• Για την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων της χώρας, (τραπεζοκόμοι, σχολικοί φύλακες κλπ).

Οι Βουλευτές

Σταύρος Τάσσος

Γιάννης Δελής

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Μανώλης Συντυχάκης»

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ