25.8.2021 14:50

Στη Βουλή από τον Α. Μιχαηλίδη η μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ στη Χίο

Αναφορά προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης την επιστολή του περιφερειακού τμήματος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτών σχετικά με τη μη έγκριση 12 ολιγομελών τμημάτων σε τρία ΕΠΑ.Λ της Χίου. Τα τμήματα αυτά αφορούν τόσο σε τομείς της Β΄ τάξης, όσο και σε ειδικότητες της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑ.Λ Χίου, το 1ο ΕΠΑ.Λ Βροντάδου και το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Χίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ του νησιού είχε κατά το παρελθόν αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, οδηγώντας τελικά στην έγκριση λειτουργίας σχεδόν όλων των ολιγομελών τμημάτων που ζητούσε η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Χίου.

Είναι επιτακτικό να ανακρούσει πρύμναν η κυβέρνηση της ΝΔ και να εγκρίνει έστω και την ύστατη ώρα το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ στη Χίο προκειμένου να γίνει σεβαστός ο κόπος και οι επιλογές των μαθητών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ