20.5.2018 13:38

Σταυρώνει τον Ανδρ. Μιχαηλίδη ολομέτωπη κριτική από την Παγχιακή

Με τον τίτλο «Ο κυβερνητικός ''μας'' Βουλευτής, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης» η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα ασκεί για πρώτη φορά τόσο δυναμική κριτική σε πολιτικό πρόσωπο.

Σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της αντίδρασης της η υπερψήφιση από τον κυβερνητικό βουλευτή της κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ και του γεωγραφικού περιορισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Αποκορύφωμα του εμπαιγμού θεωρεί η Παγχιακή τη δήλωση του ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας για το αεροδρόμιο αποτελεί εμβληματική κίνηση για το νησί μας.

Κριτική και σε εκτός μεταναστευτικού ατζέντα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ανακοίνωση της Παγχιακής επεκτείνεται και σε εκτός μεταναστευτικού ατζέντα, πολλαπλασιάζοντας τις … υποψίες ότι το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Παγχιακής βρίσκονται σε ζύμωση ιδέες για σταδιακή της μετεξέλιξη, με διεύρυνση του ενδιαφέροντος της σε θέματα που έχουν καθηλώσει αναπτυξιακά τη Χίο. Πρώτο θύμα της κριτικής της ο κυβερνητικός βουλευτής. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, κατάφερε να υπερισχύσει στον εσωκομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας το χρίσμα του Βουλευτή, έχοντας για προφίλ, του ''καλού και υπάκουου παιδιού''. Εξαιτίας αυτού τον στήριξαν και τον ψήφισαν πάρα πολλοί Χιώτες και κατάφερε να ξεγελάσει ακόμα και τους ίδιους τους Συριζαίους!

Μετά από την εκλογή του ως Βουλευτή, εξακολούθησε να κρατά το ίδιο ακριβώς προφίλ, αυτό των ήπιων τόνων, πονηρά σκεπτόμενος γιατί πιστεύει ότι όσο πιο πολύ εκτίθεται, τόσο περισσότερο φθείρεται

Ποτέ δεν υπηρέτησε την ιδιότητα του Βουλευτή Χίου, γιατί πάνω από τα συμφέροντα των ακριτικών νησιών του νομού μας, πάντα προτάσσει το κομματικό και το ατομικό του συμφέρον (πολιτικό ή οικονομικό, είσπραξη μισθού Βουλευτή και λοιπές αποζημιώσεις).

Στην συνείδηση του λαού της Χίου, έχει καταγραφεί σαν ένας απλός και άβουλος κομματικός στρατιώτης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όταν το μεταναστευτικό πρόβλημα χτύπησε την Χίο, εφάρμοσε την ίδια πετυχημένη συνταγή. "Του καλού παιδιού και του εξαφανισμένου'', λες και εκπροσωπούσε νησί, ΟΧΙ του Ανατολικού Αιγαίου αλλά των Επτανήσων!

Τι και αν εγκαταστάθηκαν στο νησί, ως κράτος εν κράτει, η Ύπατη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ, λες και ήμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, κάνοντας μας προτεκτοράτο τους; Τι και αν μαζεύτηκαν χιλιάδες Χιώτες στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν; Τι και αν χάθηκε η κοινωνική συνοχή του νησιού, τι κι αν υποβαθμίσθηκε η ασφάλεια των πολιτών και οι κοινωνικές παροχές; Τι και αν όλα τα Καμπόχωρα, εδώ και 2,5 χρόνια, είναι μόνιμα ''στο πόδι''; Αυτός μόνιμα απών. 'Όταν δε, κάποιες φορές η κατάσταση έφθανε στο απροχώρητο, καλούσε το "βαρύ πυροβολικό" της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, τον τέως Υπουργό κ. Μουζάλα, για να χλευάσει και να κατηγορήσει τους κατοίκους του ακριτικού νησιού ως ακραίους και ξενοφοβικούς, επειδή προφανώς δεν ανεχόντουσαν άλλο την ποταπή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Τί άλλο θα μπορούσε να συμβεί για να έρθουν οι Χιώτες και τα νησιά της πρώτης γραμμής γενικότερα, σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση, εκτός της οικονομικής κρίσης, εκτός της μεταναστευτικής κρίσης, εκτός της γεωπολιτικής αστάθειας; Μα να ανέβει ο ΦΠΑ στο 24 % ( ακόμα και στις Οινούσσες που έμπρακτα αμφισβητείται η ελληνικότητά τους, ακόμα και στα Ψαρά).

Έγινε μήπως κάποια προσπάθεια από τον Βουλευτή ''μας'' για να αναστρέψει αυτήν την κατάσταση; Είδατε μήπως να διεκδικεί και γιατί όχι να απειλεί την κυβέρνηση, ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα του τόπου του και αυτών που τον ψήφισαν;

Μόλις 5 ημέρες πριν, στο νομοσχέδιο για το άσυλο, ψήφισε υπέρ του εγκλωβισμού των μεταναστών στο νησί υπάκουος στις κομματικές επιταγές και ιδεοληψίες, καταδικάζοντας τη Χίο μαζί με τα υπόλοιπα νησιά, μετατρέποντας τα σε φυλακές.

Προχθές, μια μέρα που ο επιτηδευμένα εξαφανισμένος βουλευτής χαρακτήρισε ως εμβληματική , εμφανίστηκε για ΠΡΩΤΗ φορά μετά από 3,5 χρόνια, για να αναγγείλει θριαμβευτικά και μάλιστα χρησιμοποιώντας μία άκρως απαγορευμένη λέξη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης, Δήμου και Περιφέρειας για την επέκταση του αεροδρομίου! Πως όμως λίγες μέρες πριν, σε ολόκληρο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε για το Βόρειο Αιγαίο στη Μυτιλήνη, ο Πρωθυπουργός να μην ανακοινώσει τίποτα;

Τέτοια σοβαρή προετοιμασία έγινε από τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ώστε να υπάρχει αγωνία για εμάς τους ιθαγενείς και να πέσουν οι υπογραφές κατόπιν του συνεδρίου. Το ότι υπογράφουν το μνημόνιο, Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια λες και πρόκειται για ....τρία ξεχωριστά κράτη, ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία! Μήπως λοιπόν, βρέθηκε άλλο ένα φαντασμαγορικό ψέμα, πάλι εναντία στα συμφέροντα της Χίου, για την επ' αόριστον μετάθεση της κατασκευής του έργου, όπως συζητείται εντόνως;

Το μνημόνιο αυτό κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, είναι μνημόνιο παραδοχής ότι είσαστε ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ για τρεισήμισι χρόνια τώρα!

Εμβληματική μέρα για τα νησιά μας θα είναι αυτή που θα τελειώσει η καταστροφική και καταδικαστική πολιτική της κυβέρνησης σας, μαζί με τα ψέματα που την συνοδεύουν.

Λέτε ο Αβραάμ Λίνκολν, όταν έλεγε το απόφθεγμα, να είχε εσάς κατά νου; Ή μήπως πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεγελάσετε κι άλλο τους Χιώτες ;

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ