26.4.2020 23:12

Στα άκρα η κόντρα Επιτροπών - Μηταράκη για ΜΑΤ και διώξεις

Σκληρές ανακοινώσεις με αφορμή την αποκάλυψη του politischios ότι η Αστυνομία καλεί σε καταθέσεις αιρετούς και πολίτες ερευνώντας το ενδεχόμενο παρακίνησης επεισοδίων - Τι απαντά η πλευρά του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ των Επιτροπών και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, με αφορμή την αποκάλυψη του politischios.gr ότι η Αστυνομία επιχειρεί να εμπλέξει στο γαϊτανάκι της απόδοσης ευθυνών για τα επεισόδια σε βάρος των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο "Ερύθα", στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, αιρετούς αλλά και πολίτες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα όσο και στην Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Μέσα από σκληρές ανακοινώσεις οι επιτροπές αποδίδουν χαρακτήρα πολιτικών διώξεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, καταλογίζοντας παράλληλα και προσωπικές ευθύνες στον Υπουργό Νότη Μηταράκη για τα όσα συνέβησαν στο νησί πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Στον αντίποδα πολιτικοί κύκλοι του Υπουργείου Μετανάστευσης κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας προσωπικού μίσους ενάντια στον Νότη Μηταράκη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί σταδιακά τις εξαγγελίες της, όπως η αυστηρή φύλαξη των συνόρων και η σταδιακή αποσυμφόρηση.

"Οι δύο συντονιστικές ενώθηκαν σε μια, από ότι βλέπουμε στις υπογραφές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν προσωπικό μίσος και σίγουρα δεν κάνουν καλό στο νησί, δεν μπορούν να βοηθήσουν σε ένα δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Εμείς ως Κυβέρνηση κόψαμε τις ροές, αποσυμφόρηση ξεκίνησε ήδη Χίος κάτω 10% και αυξήσαμε τις απελάσεις προ κοροναιου. Σε Σάμο, Κώ και Λέρος θα δημιουργηθούν φέτος κλειστά κέντρα, θα δει ο κόσμος την διαφορά", σχολίασαν άτομα του περιβάλλοντος Μηταράκη. 

(Σημείωση: Τα ονόματα και οι υπογραφές των αποστολέων των ανακοινώσεων και των email είναι σε γνώση του" π") 


Οι ανακοινώσεις των Επιτροπών

Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επικείμενων διώξεων σε βάρος μελών της Συντονιστικής Επιτροπής αιρετών και κατοίκων της Χίου, για τα γεγονότα κατά την διάρκεια της αντίστασης του Χιώτικου Λαού στα ΜΑΤ, στις επιτάξεις και τις υπερδομές. Φαίνεται ότι η κυβερνητική πολιτική και ο υπουργός της κ. Μηταράκης, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον κατήφορο μέχρι να  φτάσουν στον πάτο, προκειμένου να επιβάλλουν τη πολιτική τους σε βάρος της Χίου και των νησιών του ΒΑ Αιγαίου , αναφορικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό.

Την ώρα που η εισβολή των ΜΑΤ και οι βιαιοπραγίες τους σε Χίο και Λέσβο μένουν στο απυρόβλητο ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται άδικες διώξεις σε Χιώτες για την αντίδραση τους στην άδικη αυτή βία, την ώρα που τα βίντεο και οι αποδείξεις της τρομοκρατικής τους δράσης είναι ξεκάθαρα, εντέλλεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να ψάχνει υποκινητές των επεισοδίων στη Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου!!!

Αν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι είναι;

Έχουν σκεφτεί τα κυβερνητικά μυαλά και ο κ. Μηταράκης, ιθύνων νους και μοναδικός υπαίτιος της επίθεσης εναντίον του νησιού μας, αν δεν υπήρχε η Συντονιστική Επιτροπή τι θα γινόταν;

Έχουν σκεφτεί, αν όλα ήταν αφημένα στις αυθόρμητες αντιδράσεις και μόνο σε αυτές, μετά από τόση αναίτια βία που δέχτηκε ο κόσμος πώς θα αντιδρούσε;

Έχουν σκεφτεί ποιος ήταν ο ρόλος της Συντονιστικής απέναντι σε προβοκάτσιες και αψυχολόγητες ενέργειες, που επί της ουσίας καλλιεργούσε ή και υπέθαλπε (καταλαβαίνουν όλοι τι εννοούμε γιατί δεν είμαστε χτεσινοί) η κρατική βία;

Σε ποια εποχή ζούμε και μετέρχονται τέτοια μέσα, για να ξεμπερδεύουν με τη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου;

Που διδάχτηκαν και εφαρμόζουν ανερυθρίαστα αυτές τις παρακρατικές μεθόδους ,  για να ξεμπερδεύουν με αυτούς που θεωρούν αντιπάλους τους;

Τους καλούμε να σταματήσουν τώρα τον κατήφορό τους! Τους καλούμε να σταματήσουν να διχάζουν και να στοχοποιούν τη Συντονιστική, νομίζοντας ότι έτσι θα φοβηθούμε και θα περάσει η τρομοκρατία τους.

Στο εδώλιο να καθίσουν οι ηθικοί αυτουργοί της εισβολής των ΜΑΤ, οι κυβερνητικοί δηλαδή και επιτελικοί ιθύνοντες της βίας. Επωμίζονται τεράστιες ευθύνες κοντά σε αυτές που ήδη έχουν!

Καλούμε όλους τους μαζικούς και πολιτικούς φορείς της Χίου να καταδικάσουν αυτή την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού της!

Επειδή οι δίκαιοι αγώνες δυναμώνουν μετά από διώξεις εκφοβισμούς και τρομοκρατία, σας γνωρίζουμε ότι με αυτή σας την πράξη  δυναμώσατε τη φλόγα που ζεσταίνει τον πάνδημο αγώνα μας. Για άλλη μια φορά οι έχοντες την εξουσία , υποτιμούν τη συλλογική και ομόθυμη αντίδραση.. Η Χίος είναι ενωμένη -και αυτό ενοχλεί- ενάντια στους άδικους και αντιδημοκρατικούς χειρισμούς.

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ πιο δυνατοί από ποτέ να υποστούμε οποιαδήποτε συνέπεια για την προάσπιση των συμφερόντων του νησιού μας  !!! Να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους στα δόλια σχέδια τους! Επειδή μάλιστα έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε για μια ακόμη φορά , 12μελής αντιπροσωπεία  από την επιτροπή υπογράφουμε τη διαμαρτυρία μας για όσους προσποιούνται πως δήθεν δεν μας γνωρίζουν!


Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα 

Αντιμέτωπο με τις πρωτόγνωρες μεθόδους που μετέρχεται ο "βουλευτής μας" το νησί μας.  

Τέλη Φεβρουαρίου ,ο λαός της Χίου μαζικά αντιστέκεται απέναντι στις απρόσκλητες δυνάμεις καταστολής που κουβάλησε εν κρυπτώ ο κ.Μηταράκης.

Αντιστέκεται για το μέλλον και την επιβίωση του νησιού του και κερδίζει την μάχη της αξιοπρέπειάς του που τόσο βάναυσα καταπατήθηκε.

Οι φωνές της αντίστασης όμως και η αποσταθεροποίηση που προκάλεσε σε Χίο και Μυτιλήνη τσαλακώνουν το προφίλ του υπουργού.

Αποκομμένος τελείως από την τοπική κοινωνία ,προσπαθεί να επιπλεύσει πολιτικά βάζοντας πάνω απ όλα το δικό του αύριο , παρασύρεται από μισθοδοτούμενους οσφυοκάμπτες, κόλακες ,διορισμένους μετακλητούς ,ανυπόμονους προμηθευτές , κατασκευαστές και αρχίζει την προσπάθεια "επανασύνδεσης".

Οι συνταγές είναι γνωστές από άλλες ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ εποχές αλλά μοιάζουν τόσο επίκαιρες μ αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα νησιά μας. Η άγνοια της ιστορίας τον προδίδει σε κάθε του κίνηση.

Οι φωνές που ενοχλούν και θυμίζουν στον κόσμο τα έργα του ( ξύλο πρωτόγνωρο για την Χίο, αδιαφάνεια ασύλληπτη σε σημείο εξευτελισμού του κυβερνώντος κόμματος, πρωτοφανή κάζο στο μεταναστευτικό, ακύρωση της ασύμμετρης απειλής ) και τα σχέδια του "Χιώτη" υπουργού , πρέπει να φιμωθούν. 

Συντονισμένα μαζί με τον δήμαρχο αρχίζει η προσπάθεια απαξίωσης των "αντιφρονούντων" . 

Οι χιλιάδες Χιώτες που συγκεντρώνονταν καθημερινά αυθόρμητα στην πλατεία (εκεί που ο δήμαρχος φρόντιζε για να φαίνεται να είναι στην πρώτη θέση) , αποκαλούνται απαξιωτικά "μη θεσμικοί και μη εκλεγμένοι". 

Δημιουργούνται «αντι-συντονιστικές» για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν. Εντείνεται το κλίμα διχασμού της χιακής κοινωνίας. 

 Αρχίζουν τα ψευτοδιλήμματα , οι "πιέσεις" ακόμη και με προσωπικά μηνύματα όσων στηρίζουν τον αγώνα της Χίου , γίνονται "φιλικές συστάσεις" σε άλλους , ενώ αρχίζουν οι πρώτες διαρροές ότι "οι επιτροπές παρασύρουν τον κόσμο σε κινδύνους και πρέπει διαλυθούν", ότι είναι υπεύθυνες για την διόγκωση της ΒΙΑΛ και τον υπερπληθυσμό στο Χαλκειός, αφού εμποδίζουν το αναπτυξιακό έργο -τερατούργημα του Αίπους των 625 στρ σε επιταγμένη έκταση!!

Συνέχεια έχει ο απροκάλυπτος έλεγχος των τοπικών μέσων ενημέρωσης με φωτογραφική ενοικίαση εγκαταστάσεων με το πρόσχημα της πανδημίας και με στοχευμένους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων. Είχε προηγηθεί η υπόσχεση «διορισμών» προκειμένου να μειωθούν οι αντιστάσεις.

Χρησιμοποιείται όλο το "οπλοστάσιο" του υπουργείου ,προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις.

Ακολουθεί η "διερεύνηση συμμετοχής" στα θλιβερά γεγονότα του Φεβρουαρίου και οι προαναγγελθείσες πολιτικές διώξεις.

Όσοι θεωρούν ότι θα κάμψουν το πατριωτικό φρόνημα και την περηφάνια του Χιώτη, ότι θα ισοπεδώσουν την αγάπη του για το νησί του και την πατρίδα, τώρα που η χώρα δέχεται επιβεβαιωμένα την ασύμμετρη απειλή και επιχειρεί να ανακάμψει από το πάγωμα της οικονομίας, είναι μακριά νυχτωμένοι και προσφέρουν επικίνδυνες υπηρεσίες .

Είναι τόσο περίεργα όλα αυτά που γίνονται , που εύλογα γεννάται η απορία αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού. 

Είναι τόσο περίεργα που το θέμα με τα Vouchers ίσως να μοιάζει με παρονυχίδα μπροστά σ' αυτά που γίνονται στα νησιά μας.

Ρίχνει την τελευταία του ζαριά ο υπουργός προκειμένου να διασωθεί για τις πρωτοφανείς αστοχίες του.

 Βρέθηκαν οι φταίχτες των δεινών ,είναι οι Χιώτες που αντιστάθηκαν και η δίωξη τους επιδιώκει να μειώσει την αντίσταση τους.

Ομως ΟΛΟΙ οι Χιώτες που νοιάζονται για το νησί τους θα είναι πάντα ΕΔΩ στην Χίο και θα το υπερασπίζονται ,απέναντι σε περαστικούς και πολιτικούς τυχοδιώκτες γιατί κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για τον τόπο τους .

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ