4.12.2019 19:31

Σιγή ιχθύος για το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ.

Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη για κλείσιμο των Hotspot σε Λέσβο και Σάμο αλλά άφησε εκτός τη Χίο

Ερωτηματικά προκαλούν οι διευκρινιστικές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, σχετικά με τα όσα αναφέρει σε επιστολή του προς την επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντούνια Μιγάτοβιτς ότι δηλαδή οι νέες δομές των 7.000 ατόμων στα νησιά θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις παλιές δομές.

Και αυτό γιατί σε απάντησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ παρέχει διαβεβαιώσεις κλεισίματος των hotspot στη Μόρια της Λέσβου και στο Βαθύ της Σάμου αλλά δεν κάνει καμία αναφορά για τη Χίο, που όπως φαίνεται για μία ακόμη φορά παραμένει εκτός κυβερνητικού ενδιαφέροντος παρότι στην κυβέρνηση εκπροσωπείται με τον Χιώτη Βουλευτή Νότη Μηταράκη.

Η επιστολή στην Μιγάτοβιτς

Στην επιστολή του ο κ. Χρυσοχοίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Όσον αφορά τα νησιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέτει εγκατάσταση σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά, ώστε να λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής. Οι άνθρωποι που φθάνουν στα ελληνικά νησιά μετά την έναρξη ισχύος του Νόμου 4636/2019, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2020, μπορούν να τοποθετηθούν σε εγκατάσταση, σε συμφωνία με τις διατάξεις του εν λόγω Νόμου».

Καμία αναφορά στη Χίο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αναφορά σε ταυτόχρονη λειτουργία των παλαιών δομών με τις νέες πυροδότησε κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ανάγκασε τον Υπουργό να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία όμως αναφέρεται μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική. Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ