10.4.2020 11:39

Σημαντική πρόοδος σε Δικαστικό Μέγαρο και Αεροδρόμιο Χίου

Τέλος Μαΐου η επαναδημοπράτηση της εργολαβίας του Δικαστικού Μεγάρου ενώ εγκρίθηκαν και οι υποστηρικτικές μελέτες του Αεροδρομίου

Δύο σημαντικές ειδήσεις για το νησί ανακοίνωσε μέσα από επιστολή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

Η πρώτη είδηση αφορά την έγκριση της σύμβασης των υποστηρικτικών μελετών για το αεροδρόμιο της Χίου και μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να υπογραφεί και η δεύτερη  έγκριση για την ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του αερολιμένα.

Η δεύτερη και ίσως πιο σημαντική είδηση, αφορά το χρόνια τελματωμένο έργο της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Βουλευτή, ήδη παραλήφθηκε μετά από χρόνια αδιαφορίας η εργολαβία του έργου και μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται η επαναδημοπράτησή του.


Αναλυτικά η επιστολή Μηταράκη

Το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά για την χώρα. Βιώσαμε μια νέα μεταναστευτική κρίση, μετά αναχαιτίσαμε μια ασύμμετρη απειλή και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα μας και τώρα αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αποφασιστικότητα και ενότητα ξεπεράσαμε και ξεπερνάμε τις κρίσεις.  Χρειάστηκαν και χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις, αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις για την προστασία της χώρας μας.

Ελάχιστες φωνές λαϊκισμού πλέον δεν ενδιαφέρουν κανέναν, πέρα από τους ίδιους που αναπαράγουν αδιέξοδα.

Αλλά, παρότι η κρίση δημόσιας υγείας δεν έχει ακόμα τελειώσει, εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Διότι το επόμενο πρόβλημα, το επόμενο θέμα, θα είναι οι επιπτώσεις της στην οικονομία. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στήριξης και ανάκαμψης της τοπικής μας οικονομίας.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα τα απαραίτητα έργα για το νησί μας. Και συνεχίζω καθημερινά να παρακολουθώ αυτά τα μεγάλα έργα.

Αυτή την εβδομάδα υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την έγκριση της σύμβασης για τις υποστηρικτικές μελέτες του Αεροδρόμιου και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί και η δεύτερη έγκριση για την ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του Αεροδρομίου.

Φτάσαμε στο τέλος των πιο δύσκολων διαδικασιών και τώρα, το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού, για να μπουν επιτέλους μπουλντόζες και να δούμε αυτό, που μια γενιά περιμένουμε. Θα ξεκινήσουν οι εργασίες και θα το δούμε πλέον σίγουρα και σύντομα.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, μετά από χρόνια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία  παραλαβής της αποτυχημένης εργολαβίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Τέλη Μαΐου  θα δημοπρατηθεί ξανά το έργο.

Εν τω μεταξύ, συγκροτήθηκε το περιφερειακό συμβούλιο αρχιτεκτονικής για την έγκριση της μελέτης της επισκευής του υπάρχοντος κτηρίου. Ένα έργο που χρηματοδοτήσαμε από τις πρώτες μέρες αυτής της κυβέρνησης.

Οφείλουμε στο νησί μας ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο. Το οφείλουμε στους πολίτες αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο που τόση προσπάθεια έχει καταβάλει.

Τέλος, αυτή την εβδομάδα υπεγράφη και η απόφαση έγκρισης της συμπληρωματικής μελέτης για την Παθολογική κλινική. Για να ολοκληρωθεί και αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό έργο.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Συνεχίζουμε μαζί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ