Πολιτική

6/12/18 11:22

τελ. ενημ.: 6/12/18 11:23

Σε ρόλο κυβερνητικού συνηγόρου και πάλι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου

Τα πυρά της προς τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου στρέφει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου  με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου η Κυβέρνηση καλύπτει σταδιακά τα κενά των σχολείων.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, όπως έκανε και ένα μήνα πριν, βγαίνει δημόσια να καλύψει την κυβέρνηση για το ότι Δεκέμβρη μήνα  υπάρχουν ακόμη κενά στα Σχολεία(!), τα οποία και «καλύπτονται»... Αντί να εξακολουθεί να παίζει αυτό τον αχαρο ρόλο του απολογητή της κυβέρνησης, πλασσάροντας την εξαγγελία της, περί "κανονικότητας" στα σχολεία, καλό θα ήταν επιτέλους να καλούσε σε αγώνες την ΕΛΜΕ, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική. Όχι να αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά σε πρωταγωνιστής στην  υπεράσπισης της. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν τα εξής επίσημα κενά (και όχι κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολύ περισσότερες):

  • 2 κενά Καλλιτεχνικών (πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα!)
  • Κενό Ναυτικών μαθημάτων που παραμένει λόγω άρνησης πρόσληψης αναπληρωτή
  • 2 κενά σε ΔΥΕΠ - 1 πληροφορικής, 1 Μαθηματικός (λόγω άρνησης πρόσληψης)
  • 2 σε τμήματα ένταξης (λόγω άρνησης πρόσληψης) – 1 Φιλόλογος και 1 Φυσικός
  • 1 Γαλλικά στα Ψαρά (λόγω άρνησης πρόσληψης).

Γιατί τα αποκρύπτει; Η χρόνια αδιοριστία, η συζήτηση για κάλυψη κενών το Δεκέμβρη, ο εμπαιγμός των αναπληρωτών οδηγεί σε αρνήσεις πρόσληψεις ειδικά σε ένα νησί όπως η Χίος λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης. Χρειάζεται κυριολεκτικά θράσος Δεκέμβρη μήνα να γίνεσαι και κυβερνητικός συνήγορος από πάνω! Οι συνάδελφοι να βγάλουν και πάλι τα συμπεράσματά τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.