7.10.2019 15:04

Πρωτοβουλία Μηταράκη για την στήριξη των αθλητικών ομάδων νησιωτικών περιοχών

Κατέθεσε πρόταση για την τροπολογία της νομοθεσίας στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Την πρόταση να επιτραπεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους των νησιωτικών περιοχών, να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των αθλητικών ομάδων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων, έθεσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην συνάντηση τονίστηκε το αυξημένο κόστος μετακινήσεων για τις ομάδες και τους αθλητές νησιωτικών περιοχών ως τροχοπέδη συμμετοχής τους στα εθνικά πρωταθλήματα. Διαπιστώθηκε η ανάγκη στήριξής τους, καθώς μέχρι τώρα αναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα.

Με το πέρας της συνάντησης, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της νησιωτικότητας είναι ανάγκη να στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητές και τις ομάδες ολυμπιακών αθλημάτων που εδρεύουν σε νησιωτικές περιοχές. Σήμερα καλούνται να καλύψουν σημαντικό κόστος μετακινήσεων, με αποτέλεσμα να απέχουν πολλές φορές από εθνικές διοργανώσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει πολλές φορές να συμβάλει οικονομικά αλλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο. Συζήτησα λοιπόν με τον κ. Λ Αυγενάκη να συζητήσει με τα συναρμόδια Υπουργεία την σχετική διάταξη.».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ