20.9.2019 12:54

Προτάσσουν νέες φυλακές και ολοκλήρωση Δικαστικού Μεγάρου

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κα Ανθίπη Ζαννάρα, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Στη συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

-Η ανάγκη περαίωσης του έργου κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδείξει πρωτοφανή αδράνεια, καθώς δεν έκανε απολύτως τίποτα επί πέντε χρόνια.

-Η ανάγκη άμεσων και αναγκαίων επισκευών στο υπάρχον κτήριο, για το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης , αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, έχει ήδη διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια. Υπενθυμίζεται ότι η εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την κτηριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

-Η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των δικαστηρίων με επιπλέον προσωπικό

-Το μείζον ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για τη μεταστέγαση των φυλακών της Χίου.


"Τόσο το θέμα του νέου δικαστικού μεγάρου, όσο και το ζήτημα των φυλακών της Χίου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού. Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει  τη δρομολόγηση και των δύο έργων", αναφέρει σε ενημέρωσή του το γραφείο Τύπου του Βουλευτή

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ