2.10.2021 19:15

Προκόπης Παυλόπουλος: "Όσο ανεχόμαστε την Τουρκία ο κίνδυνος για νέες γενοκτονίες είναι υπαρκτός" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιρετική η ομιλία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας στην ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου

Γεμάτη ιστορικά τεκμήρια αλλά και μηνύματα στην αντίπερα ακτή του Αιγαίου, ήταν η ομιλία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου της Χίου με θέμα τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέπτυξε τον ιστορικό ρόλο της Χίου κατά την εθνική παλιγγενεσία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τουρκικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια των μεγάλων σφαγών στο νησί το 1822.

Κάνοντας μία αναδρομή από το χθες στο σήμερα, έκανε λόγο για απίστευτη θρασύτητα από πλευράς της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι όσο γίνεται ανεκτή η στάση της, να αγνοεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, τόσο περισσότερο θα αποθρασύνεται.

«Μη νομίζετε ότι επιτελούμε το χρέος μας απλά καταδικάζοντας την Τουρκία. Αν δεν νιώσει βαθιά πάνω της τις κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα και την διεθνή απομόνωση, δεν πρόκειται να συνέλθει. Και τώρα ακόμα που η γενοκτονία των Αρμενίων σιγά σιγά αναγνωρίζεται δεν έχει ζητήσει ένα ταπεινό συγγνώμη. Μία χώρα με αυτή τη νοοτροπία, είναι ικανή να κάνει στο μέλλον πράγματα παρεμφερή», επεσήμανε ο πρώην ΠτΔ και προσέθεσε:  «Η αδιαφορία απέναντι στην τουρκική βαρβαρότητα γέννησε τους εφιάλτες των γενοκτονιών της Χίου, του Πόντου, της Μικρασίας».

Ως προς τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε:

«Εμείς θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα της ειρήνης και της φιλίας. Όμως δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι το οποίο μας ανήκει. Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία. Η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρυπίδας και της αντίστοιχης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης περί τη νησιωτική υφαλοκρηπίδα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ