20.4.2022 8:47

Προκηρύχθηκε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Δήμων Χίου-Ψαρών-Οινουσσών

Οι Δήμοι Χίου, Ψαρών και Οινουσσών περιλαμβάνονται σε ένα από τα πρώτα 15 Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια του β’ κύκλου του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στο ΤΠΣ περιλαμβάνονται οι εξής Δημοτικές Ενότητες: Δήμος Οινουσσών (ΔΕ Οινουσσών) - Δήμος Ψαρών (ΔΕ Ψαρών) - Δήμος Χίου (ΔΕ Καρδάμυλων, Ομηρούπολης, Αμάνης, Χίου, Καμποχώρων, Αγίου Μηνά, Μαστιχοχωρίων, Ιωνίας).

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, δήλωσε:

"Απαραίτητο για την ανάπτυξη των νησιών μας το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, που προκηρύχθηκε.

Μαζί με την πρόοδο των μεγάλων έργων, την παγίωση του νησιωτικού ΦΠΑ στη Χίο και την επίλυση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, εγγυάται την αναπτυξιακή προοπτική, την προσέλκυση επενδύσεων και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί μας»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ