Πολιτική

17/12/18 17:40

τελ. ενημ.: 17/12/18 18:00

Πολιτική ηθική: Η περιθωριοποιημένη κοινωνική αξία για τον κ. Τσίπρα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, μια ύψιστης σημασίας πολιτική, δημοκρατική δραστηριότητα της πολιτείας η οποία είχε εξαγγελθεί στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προσδιοριστεί χρονικά εδώ και πολύ χρόνο.

Οι εργασίες των συνεδρίων των κομμάτων ανέκαθεν αποτελούσαν περίοδο σύντομης «πολιτικής εκεχειρίας» για την παραγωγή ουσιαστικής και δεσμευτικής κατευθυντήριας των κομμάτων πολιτικής στην επιδίωξη της κατάκτησης της εξουσίας σε μια, όμως, αποτελεσματική ισορροπία με το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή η «εκεχειρία» απότοκη μιας πολιτικής ηθικής εθιμικού δικαίου ακολουθήθηκε για δεκαετίες στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Όλοι θυμόμαστε την συμμετοχή αρχηγών κομμάτων και Πρωθυπουργών ακόμα στην έναρξη συνεδρίων αντίπαλων κομματικών παρατάξεων.

Και αυτήν την πολιτικά ευεργετική παράδοση έσπασε ο κ. Τσίπρας. Αποφάσισε, άνευ αιδούς, την ίδια ημέρα και ώρα της εναρκτήριας ομιλίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο συνέδριο, να διοργανώσει πολιτική φιέστα παροχολογίας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας,  την Θεσσαλονίκη, ως πολιτικό αντιπερισπασμό.

Όταν ακόμα και ο πόλεμος διέπεται από δίκαιο, το «δίκαιο του πολέμου», η κατ’ επανάληψη παραβίαση της πολιτικής ηθικής δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη και «ατιμώρητη» όχι βέβαια από κάποιο θεσπισμένο δικανικό κανόνα, αλλά από τους «ενόρκους» της πολιτείας δηλαδή, το εκλογικό σώμα.

Η σημερινή κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς, έχουν εξαλείψει από τον δημόσιο βίο την πολιτική ηθική. Βεβαίως, για την «συνεργατική» του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική δεν είναι εργαστήριο παραγωγής ιδεών και «προϊόντων» ευημερίας του κοινωνικού συνόλου, είναι αυτοσκοπός αρπαγής και διατήρησης της εξουσίας με κάθε μέσον.

Και αν τα απόνερα αυτής της ανευθυνότητας και σκοπιμότητας μούσκευαν μόνον τους ίδιους μικρό το κακό, όμως τέτοιες παγιωμένες στρατηγικές εκμαυλίζουν όχι μόνο τα πολιτικά ήθη αλλά και οδηγούν τις κοινωνίες σε ένα αντιπαραγωγικό και υποχωρητικό ρεαλισμό τα αποτελέσματα του οποίου είναι δύσκολα αναστρέψιμα.

Την ίδια μέρα και ώρα στον αντίποδα της παλαιοκομματικής πολιτικής των αντισυγκεντρώσεων το ανοικτό και σύγχρονο συνέδριο της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του « αστρογγύλευτου»  Προέδρου της ΝΔ ο οποίος παρουσίασε την νέα εποχή της χώρας που αφήνει στο μελαγχολικό παρελθόν το κράτος οπισθέλκουσα, τον κομματισμό, τα αφύλακτα σύνορα, το μέτριο, τα σκάνδαλα, την αναξιοκρατία και τον λαϊκισμό.

Είναι όντως δύσκολο να ακούς πράγματα αληθινά και όχι του ονείρου και συνήθως άπιαστου. Ήρθε ο καιρός της ανατροπής, της νέας εποχής την οποία όσοι δεν αντιληφθούν και δεν συμπορευτούν θα μείνουν οριστικά στο μίζερο παρελθόν. Όμως, η Ελλάδα θα πάει μπροστά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση