10.5.2019 8:13

Πολιτική εκμετάλλευση των τηγανέλαιων βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Σε κοινή τους ανακοίνωση Νομαρχιακή Επιτροπή και Ανδρέας Μιχαηλίδης τοποθετούν τα πράγματα σε σωστή βάση

Την πολιτική εκμετάλλευση στις πλάτες των κατοίκων της Λαγκάδας παραμονή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου και κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στην ανακοίνωση τάσσονται υπέρ της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με βασική προϋπόθεση τον διάλογο και τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία καθώς και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει το αυτονόητο ότι, για την έλλειψη διαβούλευσης ευθύνεται η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ της τοπικής κοινότητας και της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου  και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Α.Μιχαηλίδης, είμαστε υπέρ της παραγωγής ενέργειας  από ανανεώσιμες πηγές ,αλλά με βασική προϋπόθεση τον δημοκρατικό διάλογο , την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τον σεβασμό σε περιβαλλοντικά και  οικολογικά ζητήματα.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδα καύσης φυτικών ελαίων /Βιορευστών στην περιοχή Καρυδάς στη Λαγκάδα, αγνοώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Χωροταξίας και Περιβάλλοντος , σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές του νησιού μας,έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη αντίδραση σε  όλη την τοπική κοινωνία την οποία κατανοούμε και γι αυτό τον λόγο συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε  από την αρχή στο κίνημα.

Μια περίπτωση που  ενώ είχε δημοσιοποιηθεί από το 2017, έγινε θέμα εκ των υστέρων και μόνο όταν το αντιλήφθηκαν οι  ίδιοι οι κάτοικοι της Λαγκάδας.

Είναι αδύνατον να μην σχολιάσουμε , την στάση της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινότητας, την ασυνεννοησία μεταξύ τους, την διαβούλευση που έπρεπε να  έχει γίνει με τους κατοίκους της Λαγκάδας  αλλά και την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Θέλουμε την δίκαιη ανάπτυξη  και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά  πρέπει αυτά να γίνονται με κανόνες οι οποίοι δεν υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, ο Βουλευτής ,τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συμμετέχουμε στο κίνημα των κατοίκων της Λαγκάδας.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ