21.10.2023 7:43

Πλήρης στασιμότητα στο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χίου

Από τους 32 μήνες για την ολοκλήρωσή του έχουν περάσει ήδη 22 μήνες με έργο λιγότερο του 25%

Στο επίκεντρο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου βρέθηκε το πρόγραμμα Στρατηγικής Ανάπτυξης του Αεροδρομίου της Χίου, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κ.Α. Σταύρος Μιχαηλίδης με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων στο Αεροδρόμιο της Χίου.

Τα σημεία στα οποία επικέντρωσε ο Σταύρος Μιχαηλίδης την κριτική του ήταν:

  • Η τροποποίηση και υποβάθμιση του αρχικού master plan.
  • Η στασιμότητα των έργων. Ενδεικτικό είναι ότι από τους 32 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου έχουν περάσει ήδη 22 μήνες με έργο λιγότερο του 25%.
  • Η επέκταση του διαδρόμου, η οποία πρακτικά έχει «βαλτώσει».
  • Η ακύρωση κατασκευής νέου κτιρίου 5.000 τ.μ. για την εξυπηρέτηση επιβατών και αντ’ αυτού απλά η επισκευή του υπάρχοντος.
  • Η απρονοησία να κατασκευαστεί νέος και σύγχρονος Πύργος Ελέγχου.
  • Το σκοτάδι που επικρατεί στο θέμα της έκτασης των απαλλοτριώσεων.

Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Αλεξοπούλου, Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία με επιμονή ισχυρίστηκε ότι το αρχικό master plan εξελίσσεται κανονικά, ότι κατασκευάζεται νέο κτίριο εξυπηρέτησης επιβατών 5.000 τ.μ., πίστα στάθμευσης αεροσκαφών 15.000 τ.μ., πάρκινγκ κλπ.  

"Είναι προφανές ότι η κ. Υφυπουργός έχει παραπληροφορηθεί. Το γεγονός είναι ότι η μεγαλύτερη προσδοκία και ελπίδα για την ανάπτυξη του νησιού μας κάηκε. Την έκαψε η υπεροψία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης για το νησί μας", ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ