Πολιτική

16/11/18 20:25

τελ. ενημ.: 16/11/18 22:35

Περίεργη σιωπή από την Παπανάτσιου για τον νησιωτικό Φ.Π.Α.

Απορρίφθηκε η τροπολογία της Ν.Δ. για παράταση και το 2019 και ψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση μέχρι 31/12/2018

Ασαφές παραμένει 1,5 μήνα πριν την εκπνοή της προθεσμίας του νόμου, το ζήτημα της παράτασης του νησιωτικού Φ.Π.Α. και το 2019, με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. να απορρίπτει την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. για τη συνέχιση του μέτρου και την επόμενη γενιά.

Παρά τις εισηγήσεις των Βουλευτών της Ν.Δ. για την αναγκαιότητα του έργου η Υφ. Οικονομικών δεν έδωσε δεσμεύσεις για την επέκταση του μειωμένου Φ.Π.Α. και την επόμενη χρονιά, εστιάζοντας μόνο στο ζήτημα της παράτασης του μέτρου μέχρι 31.12.

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για λίγους μήνες

Στον απόηχο της συζήτησης που προηγήθηκε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει τα εξής:

«Ψηφίστηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε  νησιά ,αποδεικνύοντας στην πράξη την δέσμευση του Πρωθυπουργού για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο από την προσφυγική κρίση.

Είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης  και έμπρακτης αναγνώρισης  στους κατοίκους της Χίου,Λέσβου,Σάμου,Κώ και Ρόδου για το  μεγάλο βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και ταυτόχρονα ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Αυτά κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση και βήμα-βήμα θα καταφέρνει  να αποκαθιστά αδικίες, από την άλλη καθημερινά θα  διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, οι μεμψίμοιροι και οι υποκριτές ,που παρακαλούν την αποτυχία .

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου τους  συνιστούμε υπομονή γιατί θα κουραστούν να υποκρίνονται  ότι νοιάζονται για το καλό μας και ταυτόχρονα να χιλιοπαρακαλούν για την καταστροφή της χώρας».

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση