23.11.2021 15:07

Παύλος Γερουλάνος στον "π": "Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώνουν μόνα τους την ευθύνη του προσφυγικού"

Αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα και στα νησιά του Αιγαίου έκανε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο διαδικτυακό Podcast του «π».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Τα ακριτικά νησιά, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αυτού του φαινομένου που δύσκολα θα σταματήσει. Ένα φαινόμενο  που όπως βλέπετε εργαλειοποιείται από τους γείτονες για να δημιουργήσει πρόβλημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η Αθήνα επίσης φέρει ένα μεγάλο βάρος της ευθύνης και όταν κατέβηκα για δήμαρχος έλεγα το ίδιο πράγμα, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να μην μιλάμε για ελληνική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται άλλα μέρη της χώρας να κουβαλούν όλο αυτό το βάρος και άλλα να μην έχουν καμία ευθύνη. Χρειάζεται μία συνεργασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και σε υπερεθνικό επίπεδο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αποφορτίσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Θα ήταν λάθος αν πει κάποιος ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να το σταματήσει, βεβαίως μπορεί να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα σύνορα, βεβαίως μπορεί να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους γείτονες για το πώς συμπεριφέρονται απέναντι σε αυτές τις ψυχές αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται μία πολύ σοβαρή εσωτερική δουλειά και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ελλάδος ώστε την ευθύνη να μην την κουβαλούν μόνο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ